Nå gir kortet rabatt ved varekjøp

DNBs Mastercard gir opptil 15 prosent rabatt i utvalgte butikker.

Nå gir DNBs MasterCard rabatt i et utvalg butikker. Foto: Berit B. Njarga/Colourbox
Nå gir DNBs MasterCard rabatt i et utvalg butikker. Foto: Berit B. Njarga/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes allerede en rekke kort som gir deg forskjellige rabatter ved bruk på spesifikke steder. Mandag kunne storbanken DNB varsle at også bruk av deres MasterCard vil gi inntil 15 prosent rabatt i et utvalg butikker.

Så lenge du bruker kredittkortet med forsiktighet, kan rabattene bety penger spart.

Opptil 15 prosent rabatt

DNBs ønske med de nye rabattene er ifølge Thomas Midteide at kortet skal oppleves som attraktivt blant kundene. Totalt 800.000 DNB-kunder har et slikt MasterCard.

Thomas Midteide. Foto: DNB
Thomas Midteide. Foto: DNB Vis mer


– Det er knapt noe kort som ikke har noen fordeler bygget inn i kortet, enten bonuspoeng, rabatter eller forsikringer. For oss er det viktig å tilby kundene våre muligheten til å få gode tilbud, og med vår størrelse i markedet kan vi også forhandle frem gode priser til kundene våre, sier Midteide til DinSide.

Han legger til at rabatten kommer automatisk når man handler.

Rabattene spenner fra 7 til 15 prosent i et utvalg butikker og nettbutikker, samt hotellkjeden Scandic. Her kan du se hvor du får rabatt ved bruk av kortet.

Nylig kunne DinSide fortelle om de mange kredittkortene som gir rabatter ved alt fra varekjøp til leie av bil. Har du et annet kredittkort i lommeboka, lønner det seg altså å sjekke om ditt kort er blant de som gir rabatter ved kjøp av varer eller tjenester.

Les også: Gjør du som oss i DinSide, går du garantert ikke i kredittkortfella

Bruk kredittkortet med fornuft

Samtidig skal man ikke glemme at et kredittkort skal brukes med varsomhet. Dette innebærer å betale for hele forbruket innen den rentefrie perioden, som for DNB Mastercards tilfelle er på 45 dager. Venter man med betalingen, blir det fort dyrt - og hele vitsen med en rabatt forsvinner.

Thomas Midteide i DNB tror ikke denne typen rabatter vil føre til at kundene fristes unødig til større bruk av kredittkort.

– Vi tror heller at folk kan spare noen kroner på gode tilbud. Når kundene våre skal handle med kort ønsker vi selvsagt at de bruker DNBs kort. Da må våre kort også oppleves attraktive i konkurransen med andre tilbydere. Vi har lavere tap enn noen sinne, og har en ansvarlig og god håndtering av våre kredittkortkunder, sier Midteide.

Forbrukerrådet har tidligere uttalt til DinSide at de ikke er redd for at rabattene fra kredittkortselskapene skal få flere nordmenn i økonomisk uføre.

– Kredittkortselskapene har gjentatte ganger vist at de kan gjøre kreative grep, og vi har sett ting som er mye verre enn dette, har fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet uttalt om liknende kredittkortrabatter.

Les også: Derfor lønner det seg ikke å ha for mye penger stående på konto

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer