Skatt på formue i utlandet

Nå har du bare noen dager på deg til å si i fra

30. september får Skatteetaten tilgang på nordmenns verdier i 102 land.

FÅR TILGANG TIL MER: Fra 30. september får Skatteetaten tilgang til nordmenns verdier i 102 land. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix
FÅR TILGANG TIL MER: Fra 30. september får Skatteetaten tilgang til nordmenns verdier i 102 land. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du har formue eller inntekt i utlandet, skal det i utgangspunktet beskattes, men historisk sett har det ikke vært lett for norske myndigheter å kontrollere at det gjøres etter boka.

I fjor høst tok OECD og G20 initiativet til «Common reporting standard», som ble innført av 49 land. Dette er en ordning der de deltakende landene utveksler bankopplysninger seg i mellom, slik at det blir lettere å kontrollere verdier i utlandet.

I første runde mottok Skatteetaten opplysninger om 115.000 kontoer med et samlet beløp på over 150 milliarder kroner, som tilhørte bedrifter og personer som var skattepliktige i Norge.

Utvider til 102 land

Fra 30. september av utvides samarbeidet til å gjelde mellom 102 land, altså med 53 nye land på listen.

– Vi forventer å motta opplysninger om mange nordmenn, både personer som allerede har rapportert verdiene sine i skattemeldingen og personer som skulle ha gjort det, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Blant de nye landene som nå er med i ordningen er Sveits, Singapore og Hong Kong. Den komplette listen over land finner du på OECDs nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer