Nå har du god råd

Har du boliglån og studielån, bør du huske disse tidene.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne tiden i fjor hadde mange av oss boliglånsrenter på 7-8 prosent, og tidlig i fjor høst steg de ytterligere. Studielånet hadde en flytende rente på 6 prosent i juni i fjor. Senere gikk den opp til 6,8, mens den fra oktober i år faller til et bunnivå på 2,8 prosent.

Siden juni i fjor har Norges Banks styringsrente falt med 4,5 prosentpoeng, og bankene og Lånekassen har fulgt etter med omtrent like store kutt. Mye av tanken bak rentekuttet er at husholdningene skal få bedre råd og dermed bruke mer penger fordi stimulering av folks kjøpekraft nettopp er et middel for å komme ut av finanskrisen.

Har du boliglån og studielån, har du med andre ord oppsiktsvekkende mye bedre råd enn på denne tiden i fjor, men vet du hvor mye bedre?

Så mye rikere har du blitt

La oss ta utgangspunkt i en samlet gjeld på 2 millioner kroner. Hvis denne gjelden hadde en snittrente på 8 prosent på denne tiden i fjor, men i år har fulgt Norges Banks rentenedsettelser, har du ny rente på 3,5. Dette utgjør en differanse på 64.800 kroner per år etter skatt.

Det er allerede banker som tilbyr boliglånsrenter på 2-tallet. Se de beste boliglånsrentene akkurat nå

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer