Nå har «poseavgiften» kommet

Fra tirsdag 14. til onsdag 15. august steg prisene for en bærepose i butikken fra 99 øre til 1,60 kroner.

NÅ MÅ DU BETALE MYE MER FOR POSENE: «Poseavgiften» er egentlig en frivillig ordning hvor butikkene betaler inn 50 øre per pose til et miljøfond. Det betyr at du nå betaler 1,60 kroner for en pose hos for eksempel Rema 1000 og Kiwi, mot 99 øre tidligere. Foto: Kristin Sørdal
NÅ MÅ DU BETALE MYE MER FOR POSENE: «Poseavgiften» er egentlig en frivillig ordning hvor butikkene betaler inn 50 øre per pose til et miljøfond. Det betyr at du nå betaler 1,60 kroner for en pose hos for eksempel Rema 1000 og Kiwi, mot 99 øre tidligere. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Etter mye diskusjoner rundt forslaget om en egen poseavgift i 2015, endte det med opprettelsen av et eget miljøfond som skulle forvalte øremerkede penger fra plastposesalg.

Og fra 15. august er miljøfondet, kalt Handelens Miljøfond, i gang.

Det betyr også at dagligvarebutikkene, som Rema 1000, Kiwi, Meny, Bunnpris, Coop, Kolonial.no og andre, økte prisen på bæreposer fra i går.

Også flere kjeder fra service- og faghandelen er med.

Hos Rema 1000 og Norgesgruppen - altså blant annet Kiwi og Meny - ble prisene økt fra 99 øre 14. august, til 1,60 kroner 15. august.

Frivillig, men nesten alle er med

Ordningen er frivillig, og fungerer altså slik at butikkene bestemmer om de vil være medlemmer av fondet Handelens Miljøfond. Pengene de betaler inn til fondet er ikke et gebyr, men en kontingent, forklarer Eirik Oland, daglig leder i Handelens Miljøfond til Dinside

- Det er en kontingent på 50 øre per pose som medlemmene betaler inn til oss. Det startet i dagligvarebutikkene i de store dagligvarekjedene i går, og så tilkommer det flere underveis, forteller Oland til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer