Matpriser:

Nå har trenden snudd

Harryhandlernes vaner er i endring. Dette hamstrer nordmenn nå - og så mye kan du spare på å legge handleturen til svenske butikker.

TRENDEN HAR SNUDD: Harryhandlernes vaner er i endring. Det skyldes trolig de høye matprisene i Norge. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
TRENDEN HAR SNUDD: Harryhandlernes vaner er i endring. Det skyldes trolig de høye matprisene i Norge. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SVINESUND (Dagbladet): I alle år har nordmenn reist til Sverige på jakt etter billigere mat og drikke.

Det siste året er intet unntak, men som et resultat av økende matvarepriser i Norge, har harryhandlernes vaner endret seg.

- Vi ser at nordmenn legger litt andre varer i handlevogna nå, sier butikksjef ved Maximat Nordby, Ole Jørgen Lind, til Dagbladet.

Trenden snudd

I den svenske grensebyen Charlottenberg merker matvarekjeden Maximat tydelige forandringer hva gjelder nordmenns handlevaner.

- Ettersom prisene har steget, velger kundene et annet sortiment enn det de handlet tidligere. Nå kjøper de billigere produkter, sier administrerende direktør ved Maximat Charlottenberg, Torbjörn Swartz, til Nya Wermlands-Tidningen.

Også på Nordby har trenden endret seg.

- Vi ser at flere leter etter rimeligere varianter og at merker ikke lenger er like viktig for kundene. Mange nordmenn er på jakt etter kjøtt, men flere velger svin framfor storfe nå sammenliknet med før. I tillegg selger vi mer av tørrvarer, som pasta, sukker og mel. Det har tradisjonelt ikke stått øverst på nordmenns handlelister, sier Lind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer