Nå har vi sommersalg i mai

Noen av butikkene har startet racet.

Butikker i Oslo ivrer etter å bli kvitt varer. Foto: DinSide
Butikker i Oslo ivrer etter å bli kvitt varer. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor startet januarsalget før jul på grunn av finanskrisen. Norge er nå offisielt inne i nedgangsstider, og mye tyder på at vi også vil få tidlig sommersalg.

Noen kjeder har allerede startet med salg på sommervarene. Butikkene forutså ikke krisens ringvirkninger, og du kan derfor handle sommergarderoben til sterkt rabatterte priser.

- Vi vet at mange av ordrene ble gjort i langt mer optimistiske tider. Noen sitter nok på vel mye varer i forhold til omsetningen, sier Bror Stende, bransjedirektør i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH).

Her er det ALLTID salg

Sitter på for mye varer

Han forteller at mange kjeder og butikker planlegger innkjøpene for vår- og sommerkolleksjonene allerede i august året før.

- Da hadde bransjen andre forventninger enn slik det har blitt. Vår ferskeste prognose for 2009 sier nullvekst på klær, altså at forbruket blir som i 2008. Hos de som ikke har justert ordrene sine etter dette, vil det nok komme salg tidligere enn normalt, sier Stende, som forteller at kjedene som regel er de som er raskest med å sette ned prisen på varene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer