Nå haster det

Snart begynner utfasingen av BankID på Mobil.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer kunngjorde BankID at BankID på mobil, som benyttes av over 2 millioner nordmenn, forsvinner. Tjenesten forsvinner til fordel for en app, som ifølge BankID skal gjøre prosessen enklere og raskere.

Kodebrikka berøres ikke av endringen og vil fungere som den gjør i dag.

Krever gyldig sertifikat

I september begynner utfasingen av BankID på mobil, og for mange kan det haste og aktivere BankID-appen. Nettavisen skriver at sertifikatet for BankID på mobil bare varer i to år og du er avhengig av å ha et BankID-sertifikat tilknyttet kodebrikka for å bruke den nye tjenesten.

- Trofaste BankID på mobilbrukere kan oppleve at deres BankID-sertifikat er utløpt hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid, og at de ikke får aktivert BankID-appen. Vi vil derfor oppfordre folk til å sjekke om de har et aktivt BankID-sertifikat før de laster ned BankID-appen, har BankID tidligere advart om.

Du kan logge inn på BankIDs nettsider for å se hvor lenge dine BanKID-sertifikater er gyldige. Du kan bruke BankID på Mobil så lenge sertifikatet er gyldig, men det anbefales å ta i bruk appen så raskt som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer