Nå haster det

Snart begynner utfasingen av BankID på Mobil.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer kunngjorde BankID at BankID på mobil, som benyttes av over 2 millioner nordmenn, forsvinner. Tjenesten forsvinner til fordel for en app, som ifølge BankID skal gjøre prosessen enklere og raskere.

Kodebrikka berøres ikke av endringen og vil fungere som den gjør i dag.

Krever gyldig sertifikat

I september begynner utfasingen av BankID på mobil, og for mange kan det haste og aktivere BankID-appen. Nettavisen skriver at sertifikatet for BankID på mobil bare varer i to år og du er avhengig av å ha et BankID-sertifikat tilknyttet kodebrikka for å bruke den nye tjenesten.

- Trofaste BankID på mobilbrukere kan oppleve at deres BankID-sertifikat er utløpt hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid, og at de ikke får aktivert BankID-appen. Vi vil derfor oppfordre folk til å sjekke om de har et aktivt BankID-sertifikat før de laster ned BankID-appen, har BankID tidligere advart om.

Du kan logge inn på BankIDs nettsider for å se hvor lenge dine BanKID-sertifikater er gyldige. Du kan bruke BankID på Mobil så lenge sertifikatet er gyldig, men det anbefales å ta i bruk appen så raskt som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.