Nå haster det

Snart begynner utfasingen av BankID på Mobil.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer kunngjorde BankID at BankID på mobil, som benyttes av over 2 millioner nordmenn, forsvinner. Tjenesten forsvinner til fordel for en app, som ifølge BankID skal gjøre prosessen enklere og raskere.

Kodebrikka berøres ikke av endringen og vil fungere som den gjør i dag.

Krever gyldig sertifikat

I september begynner utfasingen av BankID på mobil, og for mange kan det haste og aktivere BankID-appen. Nettavisen skriver at sertifikatet for BankID på mobil bare varer i to år og du er avhengig av å ha et BankID-sertifikat tilknyttet kodebrikka for å bruke den nye tjenesten.

- Trofaste BankID på mobilbrukere kan oppleve at deres BankID-sertifikat er utløpt hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid, og at de ikke får aktivert BankID-appen. Vi vil derfor oppfordre folk til å sjekke om de har et aktivt BankID-sertifikat før de laster ned BankID-appen, har BankID tidligere advart om.

Du kan logge inn på BankIDs nettsider for å se hvor lenge dine BanKID-sertifikater er gyldige. Du kan bruke BankID på Mobil så lenge sertifikatet er gyldig, men det anbefales å ta i bruk appen så raskt som mulig.

På Min BankID-siden finner du oversikt over kodebrikka og mobiltjenesten, fra hvilken/hvilke bank(er) de er utstedt og hvor lenge de er gyldige.

Min BankID gir det oversikt over gyldigheten til sertifikatene dine. Foto: Skjermdump
Min BankID gir det oversikt over gyldigheten til sertifikatene dine. Foto: Skjermdump Vis mer

Til Nettavisen forteller Hege Steinsland, kommunikasjonssjef for BankID og BankAxept til Nettavisen. at du kan fortsette å bruke BankID på mobil frem til sertifiseringen utløper.

Har du ikke lastet ned og tatt i bruk den nye appen? Under kan du lese hvordan du kommer i gang.

Slik setter du opp BankID-appen

Steg 1: Start med å laste ned BankID-appen fra App Store eller Google Play Store.

Steg 2: Etter du har lastet ned appen må du logge inn. Dette gjør du ved å skrive inn fødselsnummeret ditt før du så logger inn med BankID, enten på mobil eller med kodebrikke fra banken.

Videre vil du få beskjed om å vente én time før du kan fortsette aktiveringen. Her vil tiden som gjenstår vises på skjermen.

Det som er viktig å huske på er at man bare får to timer på seg til å fullføre aktiveringen etter den første timen har gått. Dette kan være fort gjort å glemme, dermed kan det være lurt å tillate varsler fra appen. Da vil du få beskjed når du kan fullføre aktiveringen av BankID-appen.

Steg 3: Etter en time har gått, kan du logge deg inn med BankID en siste gang for å gjøre appen klar til bruk. Dette må gjøres innen to timer som tidligere nevnt. Videre herfra velger du hvilken bank du har og deretter er du ferdig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer