Vinmonopolet

Nå haster det

- Vi kan dessverre ikke garantere at bestillingen rekker fram i tide.

KJAPP DEG: Du må kjappe deg om du planer om å bestiller varer fra Vinmonopolet. Foto: Berit Roald / NTB
KJAPP DEG: Du må kjappe deg om du planer om å bestiller varer fra Vinmonopolet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er for mange obligatorisk med noe godt i glasset både før, under og etter julas sammenkomster. Hvis du har planer om å bestille deg noe ekstra godt i år, må du få ut fingeren snart.

Vinmonopolet informerer om at man i desember må regne med litt ekstra bestillingstid.

- Vi anbefaler derfor at du legger inn bestillingen minst tre uker før ønsket leveringsdato.

Ingen garanti

Vinmonopolet har tidligere informert om og anbefalt at man bør sende bestillingen innen 2. desember for å være sikret at varene blir levert hjem før julaften, men det kan fortsatt hende at bestillingen rekker fram før jul.

- Hvis du bestiller etter denne datoen, kan vi dessverre ikke garantere at sendingen rekker fram i tide. Dette gjelder for bestillinger til både butikk og postkontor, samt varer levert på døra.

Man har også dårlig tid om man ønsker bestillingsvarer levert på døra til nyttårsfeiringen.

- Det er dessverre ikke mulig å få varer levert på døra mellom 23. desember og 2. januar. Første mulige dato for levering på dør etter jul er tirsdag 2. januar.

PAPPVIN: Er du i tvil om den åpnede pappvinen du har i kjøleskapet eller på benken fortsatt kan drikkes? Her får du svaret! Video: Berit B. Njarga / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Trendvarer med ny salgsøkning

Lurer du på hva som er mest populært å drikke på denne tida av året? Da viser Vinmonopolets salgstall en soleklar vinner.

Rødvin er igjen den klart største kategorien med 47 prosent av totalsalget. Det er også verdt å merke seg at veksten for hvitvin, øl, sider og alkoholfrie varer fortsetter.

- Tallene for november føyer seg inn i siste års hovedtrend, sakte men sikkert dreier salget i retning av lettere og lyse produktgrupper, som gjerne har et lavere alkohol-, sukker- og kaloriinnhold, sier Jens Nordahl, presseansvarlig i Vinmonopolet, i en pressemelding.

Forrige fredag satt Vinmonopolet prisen ned på en rekke varer. Her kan du lese om Francesco Marzola, vinansvarlig på nyåpnede Ambassaden i Oslo, sine ulike tips.