Vipps for barn

Nå kan barnet ditt vippse også

Slik vil barne-vipps fungere.

NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Vipps for barn under 15 år kommer nå, først tilgjengelig for en liten andel - men alle skal kunne få det fra 12. desember. Foto: Vipps
NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Vipps for barn under 15 år kommer nå, først tilgjengelig for en liten andel - men alle skal kunne få det fra 12. desember. Foto: Vipps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært jobbet lenge med - og i dag, mandag 10. desember, lanseres Vipps under 15.

For anledningen inviterte betalingsoverføringsappen til presentasjon og demonstrasjon på Mesh i Oslo, hvor Dinside var til stede.

- Dette er det største vi har gjort siden Vipps ble lansert, sier Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps.

Ifølge Barrie har dette vært en etterspurt tjeneste blant både foreldre og barn.

Hvordan vil det fungere?

Vipps under 15 er en forenklet versjon av vanlige Vipps, med begrenset funksjonalitet.

Når du skal opprette profil, får du spørsmål om du er over eller under 15 år, og er du under, må foreldre hjelpe videre i prosessen. Dette gjøres blant annet gjennom en aktiveringskode som sendes til forelderen.

- Barnets navn og foreldre blir sjekket opp mot folkeregisteret, så det går ikke an å oppgi annen alder eller foreldrerelasjon enn det som er registrert der, sier Barrie til Dinside.no.

Det er ingen nedre aldersgrense for å få barne-Vipps, men det kreves at barnet har:

Et norsk personnummer eller d-nummer.En norsk bankkonto i sitt navn hos en bank som har koblet sine konti til Vipps.At det brukes et norsk mobilnummer som ikke er registrert i Vipps allerede.Begge foreldre må være vippsere, og én forelder eller verge må godkjenne. Hvis det er to foreldre eller verger, må den andre informeres. Det er foreldre som får vilkårsendringer i sin Vipps, barnet skal ikke måtte godkjenne.

I første omgang er det kun mulig for barn under 15 år å be om og motta penger. For å sende penger, må foreldre gi tillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer