Vipps for barn

Nå kan barnet ditt vippse også

Slik vil barne-vipps fungere.

NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Vipps for barn under 15 år kommer nå, først tilgjengelig for en liten andel - men alle skal kunne få det fra 12. desember. Foto: Vipps
NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Vipps for barn under 15 år kommer nå, først tilgjengelig for en liten andel - men alle skal kunne få det fra 12. desember. Foto: Vipps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært jobbet lenge med - og i dag, mandag 10. desember, lanseres Vipps under 15.

For anledningen inviterte betalingsoverføringsappen til presentasjon og demonstrasjon på Mesh i Oslo, hvor Dinside var til stede.

Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps. Foto: Eilin Lindvoll
Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer

- Dette er det største vi har gjort siden Vipps ble lansert, sier Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps.

Ifølge Barrie har dette vært en etterspurt tjeneste blant både foreldre og barn.

Hvordan vil det fungere?

Vipps under 15 er en forenklet versjon av vanlige Vipps, med begrenset funksjonalitet.

Når du skal opprette profil, får du spørsmål om du er over eller under 15 år, og er du under, må foreldre hjelpe videre i prosessen. Dette gjøres blant annet gjennom en aktiveringskode som sendes til forelderen.

- Barnets navn og foreldre blir sjekket opp mot folkeregisteret, så det går ikke an å oppgi annen alder eller foreldrerelasjon enn det som er registrert der, sier Barrie til Dinside.no.

Det er ingen nedre aldersgrense for å få barne-Vipps, men det kreves at barnet har:

  • Et norsk personnummer eller d-nummer.
  • En norsk bankkonto i sitt navn hos en bank som har koblet sine konti til Vipps.
  • At det brukes et norsk mobilnummer som ikke er registrert i Vipps allerede.
  • Begge foreldre må være vippsere, og én forelder eller verge må godkjenne. Hvis det er to foreldre eller verger, må den andre informeres. Det er foreldre som får vilkårsendringer i sin Vipps, barnet skal ikke måtte godkjenne.

I første omgang er det kun mulig for barn under 15 år å be om og motta penger. For å sende penger, må foreldre gi tillatelse.

Maksgrensene for hvor store summer barna kan sende og motta er henholdsvis 22.000 kroner og 8.000 kroner i året.

NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Her et panel med barn og voksne som har fått testet det i forkant. Barna fra venstre: Mathea, Petronella, Lila og Leonard. Mor til Lila og Leonard i bakgrunnen og Elisabeth Barrie i Vipps helt til høyre. Foto: Eilin Lindvoll
NÅ KOMMER VIPPS FOR BARN: Her et panel med barn og voksne som har fått testet det i forkant. Barna fra venstre: Mathea, Petronella, Lila og Leonard. Mor til Lila og Leonard i bakgrunnen og Elisabeth Barrie i Vipps helt til høyre. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer

Tilgjengelig for alle 12. desember

Vipps under 15 er en egen tjeneste, så når barnet passerer 15 år, må foreldrene slette profilen, og det må opprettes en ny. Barrie sier at det jobbes med å finne en enklere løsning til denne overgangen.

Fire barn som har testet Vipps under 15 kommer opp på scenen og forteller om sine erfaringer.

De forteller at grunnen til at de ønsker Vipps er blant annet for å gi bursdagsgaver når de ikke har kontanter tilgjengelig.

Den nye betalingstjenesten vil gradvis bli rullet ut. I første omgang blir den kun tilgjengelig for én prosent, men alle under 15 år kan opprette Vipps-profil fra og med onsdag 12. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer