Fri 4G-fart for alle Telenor-kunder, flere kan følge etter

Nå kan det bli slutt på å betale mer for mer fart

Struping av datahastighet vil snart være historie for mange. Telenor er først ut, og Telia vil trolig følge etter.

FULL FART: Har du god dekning, og liker å bruke mobilen til tyngre oppgaver, kan du få glede av at Telenor nå slipper 4G-bremsene på alle sine abonnementer. Fri fart vil gjelde for alle for alltid, og Telia vil trolig følge etter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FULL FART: Har du god dekning, og liker å bruke mobilen til tyngre oppgaver, kan du få glede av at Telenor nå slipper 4G-bremsene på alle sine abonnementer. Fri fart vil gjelde for alle for alltid, og Telia vil trolig følge etter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Operatørene skryter av 4G, men struper deg ned til 3G-hastigheter om du ikke punger ut» skrev Dinside for tre år siden.

Mobiloperatørene hadde da begynt å kreve høyere priser for høyere hastigheter. Bare de dyreste og største abonnementene fikk full fart, mens andre ble strupet ned til for eksempel 10 megabit per sekund (Mbps). Dette har siden blitt helt normalt.

Men i år kom kampanjen «fri fart ut året» hos en haug operatører, hvor disse bremseklossene ble fjernet fram til nyttår. Dinside har kritisert mobiloperatørene for å ikke fortelle hva som skjer etter nyttår, men nå begynner svarene å komme.

Telenor gir alle sine mobilkunder full fart for alltid, mens andre trolig følger etter.

Skyldte på kapasiteten

Bransjens begrunnelse, da de begynte å strupe hastigheten, var kapasitetsproblemer. Altså at om alle skulle få full fart, ville ingen få full fart.

- Så hva har forandra seg, ettersom dere nå vil gi bort fri fart til alle?

- Vi ønsker å sikre at Telenor-kundene alltid får mest innhold for pengene, begynner mobilsjef Bjørn Ivar Moen i Telenor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer