Nå kan DNBs kunder bruke bankkort uten pin-kode

Men foreløpig er det få steder som tillater kontaktløs betaling.

KONTAKTLØS BETALING: Bankkort fra DNB som blir utstedt i høst, kan brukes til kontakløs betaling, uten pin-kode. Foto: STIG B. FIKSDAL/DNB
KONTAKTLØS BETALING: Bankkort fra DNB som blir utstedt i høst, kan brukes til kontakløs betaling, uten pin-kode. Foto: STIG B. FIKSDAL/DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de nærmeste månedene vil DNBs kunder ha mulighet til å skaffe seg bankkort som åpner for kontaktløs betaling.

Så langt er det derimot få betalingsterminaler som tillater slik betaling. Og hvem får ansvar om noen stikker av med bankkortet ditt, som ikke krever bruk av pin-kode?

Kommer i høst

Ifølge Marit Elisabeth Giske, kommunikasjonsrådgiver i DNB, er det i første omgang studentkortene som blir kontaktløse, nærmere bestemt fra 10. september.

Fra oktober/november vil også de fleste andre DNB-kunder som bestiller nytt kort eller fornyer sitt Visa debetkort, få bankkort med mulighet for kontaktløs betaling.

Også Skandiabanken lanserte kontaktløs betaling for sine studentkunder tidligere i år.

- Å bruke den kontaktløse funksjonen er opp til hver enkelt kunde. Kunden må selv aktivere kortet for kontaktløs betaling, sier Giske, og legger til at det ikke koster noe å fornye kortet for de som ønsker det.

Få betalingsterminaler med NFC

At det er enkelt å betale uten å taste pin-kode, er det ingen tvil om. Men så langt er det et begrenset antall butikker som har betalingsterminaler med NFC, som er en forutsetning for å betale kontaktløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer