Nå kan du angre på internett

Internett gir deg som forbruker nye muligheter til å handle effektivt og raskt, men fortsatt hersker anarki og lovløshet. Handler du fra utlandet er angrefrist, garanti og forbrukerrettigheter ofte fremmedord.

Du kan ombestemme deg både i butikken og på internett Foto: Karoline Brubæk
Du kan ombestemme deg både i butikken og på internett Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

EU vil til neste år innføre et fjernsalgsdirektiv som vil beskytte europeiske forbrukere mot useriøs internett handel, men kjøper du fra USA eller Asia vil du fremdeles ikke ha noen rettigheter som forbruker.

Godt beskyttet

I Norge er forbrukere godt beskyttet med både forbrukerråd, forbrukerombud og lovgivning. Kjøper du en vare fra et norskt nettsted for over 300 kroner, kan du ombestemme deg innen 10 dager, og få pengene tilbake. Det er ingen krav om at varene skal være uåpnet. Så lenge varen returneres innen 10 dager i samme stand den ble levert, har du loven på din side. I utlandet er du derimot ikke så godt beskyttet.

Nye Regler

Før var det slik at du hadde 10 dagers frist på å omgjøre kjøpet ditt straks du hadde mottatt en hentelapp i posten. Nå har derimot Forbrukertvistutvalget, herredsretten og lagmannsretten fastslått at angrefristen først begynner å løpe fra det tidspunkt varen hentes på postkontoret. I følge Forbrukerrapporten er angrefristloven ment å gi forbrukerne en ekstra angrerett på varer som er kjøpt etter særlig kjøpepress og påvirkning eller aggressiv markedsføring. Dette gjelder selv om varen ikke har mangler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer