Nå kan du bestille vin og sprit

Fra og med i dag er det ikke lenger bare Vinmonopolet som kontrollerer alkoholinnkjøpene i Norge.

Nå kan du fint importere vin og sprit til privat bruk. Foto: Stuart Bell
Nå kan du fint importere vin og sprit til privat bruk. Foto: Stuart Bell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. juli 2009 blir det foretatt endringer i alkolloven som medfører at du som privatperson kan importere alkohol til Norge. Du trenger altså ikke gå via Vinmonopolet. Om du finner din egen vinleverandør, for eksempel på internett, som er villig til å eksportere alkohol til deg, har du lov til å slå deg løs.

Endringen i alkoholloven påvirker det som regnes som privatimport. Med det menes privatpersoners innførsel av alkoholholdig drikk til personlig bruk. Privatpersoner kan selv frakte drikkevarene over grensen, eller varene kan innføres som en forsendelse. Det er kjøperen som må ta hånd om selve kjøpet i forhold til selger i utlandet.

Når kan du kjøre bil? Prøv DinSides promillekalkulator

Kjøp så mye du vil

Du har lov til å bestille alkohol i utlandet til privat bruk, men du må da betale ordinære avgifter for hele partiet (ingen avgiftsfri kvote). Du kan henvende deg til Tollvesenet for å fortolle varene, eller du kan overlate fortollingen til en speditør. Dersom det oppstår tvilstilfeller om varene virkelig er til privat bruk, kan tollvesenet tilbakeholde varene og kunden må selv kontakte Helsedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer