Nå kan du bruke Bank-ID på offentlige nettsteder

Og du får logget deg inn!

Bank-ID kan nå brukes til innlogging på flere offentlige nettsteder Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press
Bank-ID kan nå brukes til innlogging på flere offentlige nettsteder Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne DinSide varsle om at en rekke offentlige nettsider vil ta i bruk Bank-ID som innlogging, og nå er dagen kommet.

Fra og med 27. november ble det åpnet for å logge inn med kodebrikken hos alt fra NAV til Lånekassen. DinSide har prøvd ut herligheten, som så langt ser ut til å fungere knirkefritt.

Slik ser du hva stjernene i passordfeltet skjuler

Enklere med ett passord

Vi har logget oss hos Altinn, Lånekassen og NAV i forbindelse med lanseringen av Bank-ID i dag, og på samtlige tre nettsteder gikk dette smertefritt.

Dessuten trenger du bare å logge inn en gang om du skal besøke flere av disse nettstedene etter hverandre. Da logger du først inn hos for eksempel Lånekassen, før du åpner en ny fane i nettleseren og der velger NAV. Da forstår nettstedet automatisk at du er logget på gjennom Bank-ID - men husk å logge deg ut samtlige steder når du er ferdig.

Les også: Derfor trenger du bare én kodebrikke

Ett passord overalt

Slett ikke alle syns det er en positiv ting å måtte forholde seg til kodebrikken - selv om den har vist seg å tåle selv en runde i vaskemaskinen ... Og så langt er det kun Telenors mobilkunder som kan benytte Bank-ID på mobil, mens Bank-ID som app har kun et lite utvalg brukersteder. Men, når det er sagt, er det likevel svært positivt at man kun trenger kodebrikken og ett, enkelt passord for å logge seg inn "overalt". Alle som har forsøkt å sjekke selvangivelsen når den kommer, vet at det å huske et passord som bare er i bruk en gang i året, er nærmest umulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer