Nå kan du chippe barna

TEKNO: Japanske skolebarn blir nå utstyrt med elektroniske chipper slik at de skal bli lettere å beskytte. Men japanerne er ikke alene, også i Legoland brukes tilsvarende teknologi for å få full oversikt over poden.

Publisert
Sist oppdatert

Per i dag er RFID-chippene allerede utbredt til vareregistrering og logistikk, og brukes blant annet av den amerikanske varehusgiganten Wal-Mart. I følge Comon.dk er RFID-chippen ment å erstatte dagens strekkode på sikt, og spesielt er det de gode mulighetene til å lagre informasjon via systemet som frister.

Storebror ser deg

Helt siden de små brikkene ble sluppet på markedet har imidlertid kritikere fryktet at teknologien kan misbrukes til skjult overvåkning av mennesker. Men nå anser altså japanske myndigheter at fordelene med teknologien overskygger ulempene. Foreløpig er det kun en skole i Osaka som skal prøve om brikkene er et velegnet instrument til å passe på barna.

Chippen blir avlest av enheter som er installert på skolens områder, blant annet ved inngangen. Målet er altså å ha oversikt over hvor barna befinner seg til enhver tid.

Også i danske Legoland og Tivoli

Men japanerne er ikke alene. For i danske Legoland har tydeligvis de ansatte sett seg lei av å gjenforene gråtende barn med desperate foreldre.

Konseptet kalles Bliv-Tryg-væk i Legoland, og er en nyhet av året. Konseptet er rimelig enkelt: Alle foreldre som sliter med rakkarunger som liker å gjemme seg unna i folkemengder, kan leie et ID-armbånd som festes på poden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.