Nå kan du drikke!

Oppheving av kokeanbefaling i dag.

Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier. Foto: Colourbox.com
Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag ble Oslofolk oppfordret til å koke vannet. En teknisk feil gjorde at udesinfisert vann ble sendt ut på nettet i Oslo. Den samme anbefalingen gjaldt også Ski kommune.

På tirsdag mente Oslo kommune at vannet i ledningsnettet etter all sannsynlighet var trygg, men anbefalte likevel koking.

- For sikkerhets skyld anbefaler Vann- og avløpsetaten at det vannet som skal drikkes, gis et oppkok, opplyste kommunen i en pressemelding.

I natt kom beskjeden om at kokeanbefalingen oppheves.

Ingen funn av bakterier

Vann- og avløpsetaten har i samråd med smittevernoverlegen i Oslo og Mattilsynet besluttet at anbefalingen om å koke vannet som brukes til drikke, i hele Oslo og Ski oppheves fra og med fredag 19. februar 2010, melder Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier og etaten ser derfor ingen grunn til å forlenge kokeanbefalingen utover torsdag 18. februar 2010.

Vann- og avløpsetaten avslutter pressemeldingen med å beklage ulempene dette har medført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.