Nå kan du drikke!

Oppheving av kokeanbefaling i dag.

Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier. Foto: Colourbox.com
Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag ble Oslofolk oppfordret til å koke vannet. En teknisk feil gjorde at udesinfisert vann ble sendt ut på nettet i Oslo. Den samme anbefalingen gjaldt også Ski kommune.

På tirsdag mente Oslo kommune at vannet i ledningsnettet etter all sannsynlighet var trygg, men anbefalte likevel koking.

- For sikkerhets skyld anbefaler Vann- og avløpsetaten at det vannet som skal drikkes, gis et oppkok, opplyste kommunen i en pressemelding.

I natt kom beskjeden om at kokeanbefalingen oppheves.

Ingen funn av bakterier

Vann- og avløpsetaten har i samråd med smittevernoverlegen i Oslo og Mattilsynet besluttet at anbefalingen om å koke vannet som brukes til drikke, i hele Oslo og Ski oppheves fra og med fredag 19. februar 2010, melder Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Analyseresultater fra ekstra vannprøver den 16. og 17. februar viser ingen funn av helseskadelige bakterier og etaten ser derfor ingen grunn til å forlenge kokeanbefalingen utover torsdag 18. februar 2010.

Vann- og avløpsetaten avslutter pressemeldingen med å beklage ulempene dette har medført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer