Halv skatt

Nå kan du få halv skatt i november

Skatteetaten åpner for at arbeidsgivere og pensjonsutbetalere kan foreta redusert skattetrekk allerede i november i stedet for desember

HALV SKATT: Normalt er det halvt skattetrekk på desemberlønna, men nå åpner Skatteetaten for at det kan bli gjort i november. Foto NTB Scanpix
HALV SKATT: Normalt er det halvt skattetrekk på desemberlønna, men nå åpner Skatteetaten for at det kan bli gjort i november. Foto NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding forteller Skatteetaten at trekkfritak nå kan gjennomføres i månedslønna for siste halvdel av november i stedet for første halvdel av desember.

– Hensikten med endringene er at redusert trekk skal kunne komme deg som ansatt til gode i god tid før julestria starter. Det er likevel utbetaleren som velger når trekkfritaket skal gjennomføres for sin bedrift, forklarer seksjonssjef i Skatteetaten, Lene Solberg.

Skattetrekk i 10,5 måneder

Normalt er det halvt skattetrekk på desemberlønna, samtidig som man ikke betaler skatt i juli. Altså tar arbeidstakerne hele skattebelastning i resten av årets 10,5 måneder.

Nå åpner altså Skatteetaten for at man betaler mindre skatt på lønna i slutten av november fremfor i desember. Samtidig påpeker de at mange arbeidsgivere har praktisert dette i flere år.

Skatteetaten opplyser til Dinside at de kjenner til at mange arbeidsgivere gjennomfører trekkfritak i novemberlønnen, i stedet for i desemberlønnen, for å sikre at arbeidstakerne får disponible penger i god tid før jul. Praksisen har vært utbredt i flere år, men har ikke vært i samsvar med reglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer