Nå kan du få støtte

Passer du inn i kriteriene for et stipend?

Publisert
Sist oppdatert

Legathåndboken for 2009 er ute i butikkene. Kan du søke på pengestøtte?

- Årets utgave inneholder nøkkelinformasjon om nesten 2.000 legater og stipendier verdt om lag 500 millioner kroner. Informasjonen om søknadsfrister, adresser og beløpsstørrelser er oppdatert; utdaterte legater er strøket og nye har kommet til. Boken er på 512 sider og koster 295 kroner, ifølge prosjektkoordinator for Kaleidoskopet, Simen Rommetveit Halvorsen.

Her finner du oversikt over alle legatene: Legathåndboken

- Som tidligere år er det prosentvise største antallet legater rettet mot utdanning; enkelte av dem betinger en bestemt geografisk tilhørighet, andre en bestemt fagretning eller lignende. Boken inneholder dessuten mange legater myntet på norske studenter som ønsker å ta hele eller deler av utdanningen i utlandet, og et stort antall legater innenfor forskning og utvikling, sier Rommetveit Halvorsen.

Når blir DU millionær? Regn ut!

Student, eller bare litt dårlig råd?

Er det noen stipender/legater som er enklere å oppfylle søkekriteriene for enn andre?

- De fleste legatene krever jo at man oppfyller bestemte kriterier, men det er enkelte kriterier som er enklere å oppfylle enn andre. Det finnes for eksempel mange legater til utdanning, og de fleste avhenger at man studerer en bestemt fagretning, for eksempel jus og økonomi. Og det er det jo mange som gjør, sier Rommetveit Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.