Rentegaranti

Nå kan du «forsikre» deg mot renteøkning

Renta er ventet å øke ganske snart, men du kan faktisk hindre at dette rammer deg hvis du er rask.

LÅN: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer at bankene tar høyde for at du skal tåle renteheving, men likevel vil du nok merke økte rentekostnader etter hvert. Det finnes imidlertid grep du kan gjøre for å minimere effektene av rentehopp. Vis mer
Publisert

Første renteøkning på ei god stund er forventet under rentemøtet i Norges Bank torsdag 23. september.

Dette blir i så fall første renteøkning etter at pandemien rammet oss og sentralbanken satte styringsrenta ned til rekordlave null prosent.

Det er videre ventet at renta i første omgang økes til 0,25 prosent, og bankene kommer nok til å justere opp boliglånsrentene sine med tilsvarende 0,25 prosentpoeng.

Garantert uendret rente

Du kan imidlertid «forsikre» at renta på boliglånet ditt ikke settes opp denne torsdagen i september - eller resten av året 2021.

Både Bulder Bank og Sbanken tilbyr nemlig rentegaranti for nye og eksisterende boliglånskunder.

Det vil si at de lover å ikke sette opp renta fra dagens nivå uansett hva Norges Bank eller konkurrerende banker måtte foreta seg.

... men vær rask!

For å få denne garantien, må du skynde deg og bli kunde hvis du satser på Bulder Bank:

- Nye kunder som flytter boliglånet til oss etter vi har gjort en eventuell rentejustering, vil ikke få rentegarantien. Alle som er boliglånskunde i dag eller blir kunde på dagens nivå, vil få rentegarantien, sier bankdirektør Torvald Kvamme til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.