Digital sykemelding fra Nav

Nå kan du levere sykemelding på nettet

Navs prøveordning lar sykemeldte arbeidstakere motta og sende sykemeldingen elektronisk til arbeidsgiveren sin.

SYKEMELDING: Nå kan en del arbeidstakere sende sykemelding på nett hjemmfra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SYKEMELDING: Nå kan en del arbeidstakere sende sykemelding på nett hjemmfra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav er i gang med en prøveordning som lar deg sende sykemeldingen elektronisk til arbeidsgiveren din.

Ifølge Nav vil dette bli mulig for stadig flere i tiden fremover, og erfaringene så langt skal være positive, forteller kontorleder Kristian Munthe i Nav.

- Det er mange som benytter løsningen, og tilbakemeldingene tyder på at de fleste synes løsningen fungerer godt og er enkel i bruk. En del etterlyser muligheten for å sende krav om sykepenger elektronisk, og det er altså noe vi jobber med å få på plass, sier Munthe.

Les også: Se når Nav har utbetalinger i desember

Sendes fra Navs nettsider

Prøveordningen kom i gang 29. september, og er under utvikling. Dette innebærer at cirka 40 prosent av de sykemeldte finner sykemeldingen sin på Navs nettsider.

Om du kan sende sykemelding digitalt, avhenger av at legen din har den siste utgaven av den digitale sykmeldingen i sitt journalsystem.

- Tallet vil øke når flere journalleverandører følger opp over nyttår, sier Munthe.

Ved en sykemelding vil du få en SMS eller e-post fra NAV med en lenke til innloggingen, hvor du blir sendt direkte til «Ditt sykefravær». Der finner du sykmeldingen din.

Løsningen fungerer ifølge Munthe i første omgang best for små og mellomstore virksomheter, men de jobber med løsninger også for større arbeidsgivere.

Les også: Gjør dette med én gang du blir sykmeldt, så får du penger fra Nav

Dette må du fortsatt levere på papir

Foreløpig er det bare arbeidsgiverens del av sykmeldingen som kan sendes via nettet. Altså må selve sykepengekravet, del D, leveres på papir inntil videre.

- Vi arbeider med en løsning som gjør at også krav om sykepenger kan sendes elektronisk. Dette vil komme gradvis i løpet av neste år. Målet er at alle som ønsker det skal kunne sende sykmelding og krav om sykepenger elektronisk, sier Munthe.

Den såkalte del D leveres til den som skal utbetale sykepengene: enten arbeidsgiveren eller NAV.

Arbeidsgiveren får sykemeldingen i Altinn, og diagnosen din er ikke synlig for arbeidsgiveren din. Nav sier videre at det kan være lurt å gi beskjed til jobben om at den er sendt digitalt.

LES OGSÅ:
Nå kan du bli venn med Nav på Snapchat
Kan du reise utenlands om du er sykemeldt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer