Sende pakke med Posten

Nå kan du sende post fra din egen postkasse

Postbudet ditt kan nå ta med pakker og brev fra din egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.

SEND PAKKEN FRA DIN EGEN POSTKASSE: Hos Posten.no kan du bestille og betale for å få pakken hentet og sendt rett fra din egen postkasse. Du skriver på en unik kode - og så henter postbudet pakken på sin ordinære runde. Foto: Posten
SEND PAKKEN FRA DIN EGEN POSTKASSE: Hos Posten.no kan du bestille og betale for å få pakken hentet og sendt rett fra din egen postkasse. Du skriver på en unik kode - og så henter postbudet pakken på sin ordinære runde. Foto: Posten Vis mer
Publisert

– Dette er et tilbud for dem som ønsker en enklere hverdag, og denne nye tjenesten bidrar til nettopp det, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen.

Budet henter forsendelsen på sin vanlige runde.

– Fysiske leveranser blir ikke gammeldags, det skjer bare på nye måter. De kundene som allerede har testet løsningen er superfornøyde og sier at dette dekker et behov, sier Wille.

Slik virker det

Du må bestille tjenesten på Postens nettside. Tjenesten heter «Send fra egen postkasse». Du bestiller henting i postkassen din - og du får et «digitalt frimerke» - som er en kode som du skriver på pakken.

Så er det bare å huske å legge pakken i postkassen din for henting.

Du betaler vanlig porto, pluss 15 kroner for at budet henter sendingen.

Dersom du glemmer å legge ut pakken eller glemmer å skrive på koden for det digitale frimerket, får du én sjanse til å gjøre det igjen.

Du kan ikke få sporing på pakker som sendes slik.

Likner på landpostbud-tjenesten

I 2014 fikk beboere i spredtbygde strøk muligheten til å sende utgående post fra sin egen postkasse.

Tjenesten omfatter de som har en landpostbudtjeneste. Beboerne fester en gul lapp til postkassa dersom de har post i postkassa som skal sendes.

De som er tilknyttet en landposttjeneste vil fortsette å ha det samme tilbudet om henting av post i postkassen som tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer