Skattemeldingen 2017

Nå kan du sjekke skattemeldingen

Slik logger du inn, og finner ut om tallene er riktige.

PENGER IGJEN PÅ SKATTEN: Logg deg inn på skattesidene og sjekk skattemeldingen for 2017 for å finne ut om du fikk penger igjen på skatten eller ei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
PENGER IGJEN PÅ SKATTEN: Logg deg inn på skattesidene og sjekk skattemeldingen for 2017 for å finne ut om du fikk penger igjen på skatten eller ei. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 4. april har Skatteetaten varslet om at skattemeldingen for 2017 skal bli tilgjengelig. Men allerede tirsdag kveld klokken 22.40, kan Dinside bekrefte at Skatteetaten nå har gjort skattemeldingen tilgjengelig. Vær obs på at enkelte erfaringsmessig kan oppleve innloggingsproblemer dersom pågangen blir stor.

For å finne ut om du har fått penger igjen på skatten eller tvert imot, kan du allerede nå logge deg inn via Altinn for å sjekke tallene. Onsdag starter Skatteetaten og med å sende ut skattemeldingen i papirformat til de som ønsker det.

I en pressemelding skriver Skatteetaten at åtte av ti ligger an til å få 12.000 kroner i snitt til utbetaling til gode. To av ti må sannsynligvis betale restskatt, og der ligger snittet på 25.000 kroner.

Dermed er det på tide å finne fram årsoppgavene og annen dokumentasjon fra fjoråret, og kontrollere at tallene stemmer.

I tillegg er det viktig at du forsikrer deg om at alle fradragene du har rett på er tatt med.

Her får du fire steg til å sjekke skattemeldingen for 2017, som tifligere het selvangivelsen, men fra i fjor skiftet navn – og finne ut om det ble baksmell eller penger igjen på skatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer