Nå kan du sjekke skatteoppgjøret

Gjelder alle som er registrert som e-aktør hos Skatteetaten.

Ved å klikke her kan du se om du allerede er e-aktør, eller velge å registrere deg som e-aktør for fremtidige skatteoppgjør.
Ved å klikke her kan du se om du allerede er e-aktør, eller velge å registrere deg som e-aktør for fremtidige skatteoppgjør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvor mye du får tilbake på skatten i årets skatteoppgjøret, kan noen heldige sjekke det allerede i dag ved å logge inn på Altinn.

Men - det gjelder kun deg som allerede er registrert som e-aktør.

Tilgang til skatteoppgjøret fredag

Alle lønnstakere og pensjonister kan velge å motta selvangivelsen og skatteoppgjøret kun elektronisk. I slike tilfeller er man det Skatteetaten kaller en e-aktør, og det er disse som har fått tilgang til skatteoppgjøret allerede fra og med i dag.

De som ikke har registrert seg, får ikke sett skatteoppgjøret før mandag 25. juni.

Men, selv om du skulle være e-aktør med tilgang til opplysningene allerede i dag, kan du ikke forvente å få skattepengene på konto før om noen uker. Ifølge Skatteetaten tar nemlig dette normalt fra én til to uker, etter at du har fått skatteoppgjøret.

Noen må vente

I tillegg er det noen som må stålsette seg på å vente lenger på skatteoppgjøret enn til førstkommende mandag. Ifølge Skatteetaten tar det nemlig lenger tid å behandle selvangivelser hvor det er gjort mange endringer, eller det medfølger mange vedlegg. Det samme gjelder for selvstendig næringsdrivende.

Husk også å se gjennom tallene på ligningen du får i forbindelse med Skatteoppgjøret, og sjekk at tallene stemmer. Sjekk også at du har fått riktig skatteklasse - er du lignet i feil klasse kan dette koste deg 12.208 kroner!

Les også: Også disse kan forvente pengene tidligere i år

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer