Stipend fra Lånekassen

Nå kan du søke på stipendet som alle får

Størrelsen på stipendet avhenger av hvilket utdanningsvalg du tar på videregående.

UTSTYRSSTIPEND: Alle som er elever ved videregående skole får utstyrsstipend, men hvor mye avhenger av utdanningsprogrammet man velger. Foto: NTB Scanpix
UTSTYRSSTIPEND: Alle som er elever ved videregående skole får utstyrsstipend, men hvor mye avhenger av utdanningsprogrammet man velger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I juli får elever som søker om plass på studier i videregående skole, beskjed om de har kommet inn på utdanningsvalget de har søkt på, ifølge vilbli.no.

Når du har takket ja til plass, kan du søke om stipendet fra Lånekassen som alle elever under 25 år har krav på.

Skal dekke utstyr

- Alle elever på videregående skole kan få utstyrsstipend fra Lånekassen. De søker om dette på Dine sider på Lånekassens nettsider, sier Nina Schanke Funnemark, administrerende direktør i Lånekassen, i en pressemelding.

Vær obs på at for de som er under 18 år, må foreldrene signere avtalen om støtte.

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring kan få utstyrsstipendet. Du har ungdomsrett til og med det skoleåret som starter det året du fyller 24 år.

Stipendet, som utbetales en gang per skoleår, skal gå til utstyr elevene trenger i opplæringen, og hvor mye elevene får avhenger av hvilken linje de tar.

Det er fire satser for utstyrsstipendet:

  • 1.071 kroner
  • 1.611 kroner
  • 2.597 kroner
  • 4.412 kroner

Sjekk hva du kan få

Det er til elever som velger utdanningsprogram som krever mest utstyr, eksempelvis restaurant- og matfag og bygg- og anleggsteknikk, det blir gitt mest i utstyrsstipend.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer