Skattemeldingen

Nå kan du teste framtidas skattemelding

Synes du skattemeldingen er for vanskelig å forstå? Nå kan du være med på å gjøre den enklere - og det skal være mye nytt ifølge Skatteetaten.

SKATTEMELDINGEN: Skattemeldingen - tidligere mest kjent som selvangivelsen - kan ha sine utfordringer. Nå kan du være med å teste ut framtidas skattemelding, og å si hva du mener. Foto: Berit B. Njarga
SKATTEMELDINGEN: Skattemeldingen - tidligere mest kjent som selvangivelsen - kan ha sine utfordringer. Nå kan du være med å teste ut framtidas skattemelding, og å si hva du mener. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten er i gang med å endre skattemeldingen - tidligere kjent om selvangivelsen.

Nå søker de etter testpersoner som skal få lov til å teste ut en tidlig versjon av den nye skattemeldingen.

Alle som er interessert, kan melde seg på via Altinn.

Løsningen er under utvikling, og dekker per i dag ikke alle skatteforhold, det betyr at ikke alle som melder seg på, får testet løsningen denne gangen.

Selve testen vil foregå i oktober, men du kan allerede nå melde din interesse.

Og om du skulle lure: Det vil ikke ha noen konsekvenser for skatten eller skatteoppgjøret ditt.

- Dette er en test, og påvirker ikke din reelle skattemelding og skatteoppgjør. Det har derfor ingen konsekvenser om du endrer tall, eller gjør noe feil i denne testen, understreker Anette Beichmann, prosjektleder for Ny dialogbasert skattemelding for formue og inntekt i Skatteetaten

Og nei, du leverer ikke inn noe på ordentlig dersom du skulle ønske å delta.

Tester ut dialog i skattemeldingen

Anette Beichmann sier til Dinside at de ønsker å lage en ny tjeneste som er brukervennlig og som hjelper alle som får skattemeldingen til å gjøre ting riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer