Grensehandel

Nå kan du trygt dra på grensehandel

Endringer i kronekursen har gjort de svenske varene billigere. 

SVAKERE SVENSK KRONE: Endringer i valutakursen den siste uken har gjort grensehandelen hakket billigere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SVAKERE SVENSK KRONE: Endringer i valutakursen den siste uken har gjort grensehandelen hakket billigere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på svensk mat er i stor grad er lavere enn i Norge, Men ikke bare hva du handler utgjør en stor forskjell på sluttsummen, men også valutakursen.

Etter en lang periode med en relativt lik kronekurs de to landene imellom, er kronekursen igjen i vår favør.

Billigere svenskekrone

En kikk på dagens kronekurs fra Norges Bank, viser at man tirsdag måtte punge ut med 92,89 norske kroner for 100 svenske kroner. Dette er et merkbart hopp ned fra i sommer, da du måtte ut med mellom 98 og 100 kroner for en svensk hundrelapp.

Men hvor lenge kan vi forvente at den norske krona holder seg på dette nivået? DNBs valutaprognoser tilsier at kursen vil holde seg minst en måned frem i tid. Deretter kan det igjen bli dyrere, tror både DNB og Nordea:

Om tre måneder ser de for seg en kurs på henholdsvis 96,7 og 97 kroner.

Er det derimot til Finland du reiser for å grensehandle, er det også her en liten bedring i valutakursen for euroens del: Dagens kurs ligger på rundt 9 kroner, som er hakket mindre enn noen uker tilbake, da kursen var oppe i rundt 9,3 kroner per euro, og 9,7 kroner per euro i vinter, viser tall fra Norges Bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer