Nå kan du trygt spise disse igjen

Mattilsynet opphever forbud.

SUKKERERTER fra Kenya førte til utbrudd med diarésykdom tidliger i år. Nå er det trygt å spise dem igjen, melder Mattilsynet. Foto: Colourbox.com
SUKKERERTER fra Kenya førte til utbrudd med diarésykdom tidliger i år. Nå er det trygt å spise dem igjen, melder Mattilsynet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mai fastsatte Mattilsynet et omsetningsforbud for sukkererter med opprinnelse fra Kenya.

Coop trekker tilbake wokmix

Disse viste seg nemlig å være smittekilden til utbruddet med diarésykdom forårsaket av Shigella-bakterien.

Sommerens verste bakteriefeller

Lov å selge igjen

Dette forbudet ble opphevet i går, 25. august, og det er på nytt tillatt å selge kenyanske sukkererter, melder mattilsynet.no.

Slik unngår du matforgiftning

Opphevingen kommer som en følge av at bransjen har iverksatt tiltak som skal sikre at sukkererter som importeres i framtiden er trygge å spise.

Frukt og grønt kan gjøre deg syk

Importøren har ansvaret

Mattilsynet presiseres imidlertid at hver enkelt importør har ansvar for et godt system som kontrollerer at varer som importeres og selges ikke er helseskadelige.

Dette innebærer at produksjonen og kontrollen i eksportlandet er tilpasset norsk bruk av produktet, som i dette tilfellet er at sukkererter spises rå, skriver mattilsynet.no.

Bakteriene - og hva de gjør

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer