Returkartonglotteriet åpner for enkeltkartonger

Nå kan du være med i trekningen av 10.000 kroner bare med én kartong

Nå er det ikke bare de som skyller, stapper og bretter til kuber som kan vinne penger: Også de som bare leverer én og én kartong kan vinne.

DENNE KAN GI DEG 10.000: Returkartonglotteriet omfatter nå også enkeltkartonger. Du kan være med i trekningen av 10.000 kroner flere ganger i året, bare ved å skylle, brette og skrive navn og nummer, på én og én kartong. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DENNE KAN GI DEG 10.000: Returkartonglotteriet omfatter nå også enkeltkartonger. Du kan være med i trekningen av 10.000 kroner flere ganger i året, bare ved å skylle, brette og skrive navn og nummer, på én og én kartong. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan lønne seg å ha orden på søppelsorteringen hjemme, og ikke bare på det som du kan levere i butikken og få pant på (om du ikke ønsker å delta i pantelotteriet fra Røde Kors) - men det kan også være lønnsomt både å pante gamle mobiltelefoner - og du kan få pant på gamle klær og gamle piggdekk.

Men i tillegg til at du kan vinne på pantelotteriet i flaskepantmaskinen, kan du også vinne penger på drikkekartonger.

Nå har Returkartonglotteriet endret spillereglene slik at det skal bli lettere for flere å vinne.

Slik kan du vinne

- Vi hatt de samme spillereglene siden starten i 1987, men ser nå at det ikke er så nødvendig å lage kubber som da vi startet opp, sier fagansvarlig for kommuner i Grønt Punkt Norge, Gunnar Moen, til Dinside.

Inntil nå har du måttet skylle, stappe og brette flere kartonger til én kubbe, og skrive navn på denne kubben, for å kunne være med på kartonglotteriet.

Han forklarer at det nå har kommet mange automatiske sorteringsmaskiner som nå også kan sortere ut enkeltkartonger like lett som de sorterer ut kubber.

Dermed er det ikke like viktig lenger, at kartongene leveres stablet sammen.

Nå kan du være med i trekningen av de minste premiene bare ved å skylle og brette én og én kartong. Og så må det leveres i papp- og papir-sorteringen.

- Men det er viktig at det skylles og brettes, slik at det ikke tar mer plass, påpeker Moen.

DU KAN VINNE MED ALLE DISSE: Du kan være med i trekningen med alle disse ulike kartongene - og flere andre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DU KAN VINNE MED ALLE DISSE: Du kan være med i trekningen med alle disse ulike kartongene - og flere andre. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette må du skrive

Har du skylt og brettet, og sortert dette i papp- og papiravfallet, er du automatisk med i trekningen.

Du må skrive navn og telefonnummer på kartongen.

Du kan delta med alle typer kartonger, alt fra juice- til melkekartonger, sjokoladepudding, små melkekartonger, sjokolademelkekartonger - og andre kartonger.

Du kan vinne 100.000 kroner

Leverer du enkeltkartonger, kan du være med i trekningen av 10.000 kroner.

For å være med i trekningen om de største premiene, på 100.000 kroner, må du fremdeles levere kubber.

- Det er trekning fire ganger i året, men vi vil ikke spekulere i når vinersjansene er størst, da vi ønsker at folk skal levere jevnt og trutt. Det er tilfeldigheter som gjør om man vinner eller ikke, sier Moen til Dinside.

Hvert kvartal trekkes det én hovedpremie på 100.000 kroner og 30 premier på 10.000 kroner.

10.000-kronersprisene kan være både enkeltkartonger og kubber.

- Kartongene blir trukket på 80 steder rundt i Norge, og så blir resultatene der sendt inn til oss, for en sentral datatrekning, forteller Moen.

For å gjøre det rettferdig i forhold til innbyggertall, vektes det hvor mange de trekker på hvert sted, ut fra innbyggertall.

Er det gode vinnersjanser? Er det mange som kniver om premiene?

- De sliter litt med å finne kartonger med navn og nummer når de er ute og trekker, så vi ønsker helt klart at flere blir med på det – men det viktigste er jo at folk leverer til resirkulering, sier Moen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer