Kjøpe billett til kollektivreise

Nå kjøper du togbillettene fra Entur-automater

Entur overtar salget av togbilletter på NSBs stasjoner, men det vil du ikke merke mye til.

NY APP: Samferdselsminister Jon Georg Dale åpnet torsdag morgen Enturs nye billettområde på Oslo S. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix
NY APP: Samferdselsminister Jon Georg Dale åpnet torsdag morgen Enturs nye billettområde på Oslo S. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endringen vil ikke merkes av NSBs kunder, som fortsatt kan kjøpe billetter via NSBs egen app og nettsider, men Entur overtar salget på automatene og på de betjente stasjonene.

Entur ble stiftet i 2016 og tidligere i år ble en mobilapp med samme navn lansert. Appen skal gjøre det mulig å kun bruke én app til billettkjøp over hele landet, uansett hva slags kollektivtilbud man benytter.

Sentral aktør

Det er staten som eier selskapet som allerede i 2016 overtok driften av NSBs billettsystemer. Nå går selskapet enda et skritt videre og har i løpet av sommeren oppgradert 220 billettautomater og over 185 validatorer med ny logo, farger og navn fra Entur.

Staten ønsker at det skal være ett sentralt selskap som har ansvaret for billettsalget, slik at utsalgssteder og automater ikke favoriserer et selskap foran et annet.

Ny drakt på automater og personal

Omprofileringen betyr de fem togstasjonene som fremdeles er betjente også får ny design og oppgradering og at personalet får nye uniformer. Disse stasjonene er Bergen, Trondheim, Stavanger, Oslo lufthavn og Oslo S.

Personalet på disse stasjonene skal også være behjelpelige med å hjelpe reisende å finne fram i hele landets kollektivtilbud, ikke bare tog.

Kostet sju millioner

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) foretok torsdag morgen åpningen av det nye billettområdet på Oslo S med en digital saks der han klippet over en like digital snor på skjermen.

Arbeidet med modernisering og oppgradering av automater og serviceområder vil bli ferdig i løpet av høsten. Det koster totalt rundt sju millioner kroner og finansieres gjennom avtaler med de forskjellige togselskapene.

Ingen konsekvenser for kundene

- Omleggingen fra NSB til Entur vil ikke påvirke kundene i det hele tatt. De togreisende kan fremdeles kjøpe alle sine billetter fra NSB som før. Det er kun billettsalgsområdet som er forandret, og ikke selve billettene, sier Annette Skaarnæs, markedsdirektør i Entur til Dinside.

Det er fremdeles NSB som setter prisene på sine togstrekninger, og det at Entur har tatt over billettsalget på Oslo S og fire øvrige stasjoner, påvirker ikke prisene, understreker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer