Nå kjører vi kollektivt!

Antall passasjerer på bussene økte 17 prosent fra første kvartal 2008 til første kvartal 2009.

Enda bedre humør: Vi kjører buss som aldri før. Foto: Ruter As
Enda bedre humør: Vi kjører buss som aldri før. Foto: Ruter As Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med buss som lokomotiv økte passasjertallet på buss, båt og bane med heile 9 prosent i første kvartal 2009, sammenlignet med den samme perioden året før. Samlet for de fire siste kvartalene var det en gjennomsnittlig økning på omtrent seks prosent for alle transportformer, viser Statistisk Sentralbyrås foreløpige tall.

79 miliioner med buss

Det var 79 millioner passasjerer på buss i første kvartal, over elleve millioner flere enn i første kvartal 2008. Dette er en økning på hele sytten prosent. Det var en marginal nedgang i påstignigstallene for både båt og bane, men dette må sees i lys av en sterk økning på over 8 prosent for begge disse transportformene i 2008, skriver SSB.

Inntektene økte også

Det strømmet 147 millioner flere billettkroner til kollektivkassene i første kvartal 2009 enn i 2008. Mesteparten av dette kom buss til gode, men også båt og bane, som hadde en liten nedgang i passasjertallene, fekk inn noen ekstra kroner.

Kjørte kilometer er uavhengig av hvor mange som sitter på, men er en god målestokk for hvor stort selve kollektivtilbudet er. Både buss og båt hadde her en økning på omtrent fem prosent sammenlignet med første kvartal 2008. Nivået var uendret for bane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer