Ny bleieavtale

- Nå kliner vi til

Kiwi gir småbarnsforeldre hver andre bleiepakke gratis - et priskutt som koster dem flere titalls millioner. Flere billigkjeder kutter bleieprisene også.

NYTT PRISKUTT: Nå får småbarnsforeldre annenhver bleiepakke gratis hos Kiwi. Foto: Kiwi
NYTT PRISKUTT: Nå får småbarnsforeldre annenhver bleiepakke gratis hos Kiwi. Foto: Kiwi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2000 kunne Kiwi tilby hver femte bleiepakke gratis, seinere ble hver fjerde sponset av dagligvarebutikken. Bleieavtalen deres har vært en så stor suksess at de aldri sluttet med den, selv om den egentlig skulle vare bare ett år.

- Nå kliner vi til igjen, og gir bleiekunder hver andre bleiepakke gratis fra mandag 20. september. Småbarnsperioden er en kostbar periode, så dette vil spare norske barnefamilier for tusenvis av kroner, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin eksklusivt til Dinside.

NY KAMPANJE: Fra hver fjerde bleiepakke gratis får vi nå annenhver gratis. Foto: Kiwi
NY KAMPANJE: Fra hver fjerde bleiepakke gratis får vi nå annenhver gratis. Foto: Kiwi Vis mer

Det å få barn er ikke gratis.

Ifølge Forbruksforskningsinstituttet Sifo koster én baby foreldrene 42 960 kroner innen den fyller ett år. I tillegg bruker én baby i snitt rundt 2500 bleier kun sitt første leveår, noe som vil si gjennomsnittlig 5000 bleier i løpet av et helt «bleieliv».

Bleiekutt til titalls millioner

Dette nye priskuttet på bleier vil koste Kiwi flere titalls millioner de neste månedene.

Hva vil dette si for de øvrige vareprisene deres?

- Priskuttet vil ikke påvirke prisene på andre varer, det er rett og slett en regning vi tar. Vi ser på det som en investering i barnefamilier, som er en viktig kundegruppe for oss, og vi vil at de skal være trygge på at de alltid får de laveste prisene hos oss, svarer Arvin.

«SELVKJØRENDE»: Denne barnevogna skal være verdens første med elektrisk motor. Video: Kristi Østvang. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ingen grunn til å hamstre

Og hvor lenge vil denne nye bleieavtalen vare?

Til dette har Kiwi valgt å si «inntil videre», men ber kundene om å ta det med ro, for dette er ikke en kortvarig kampanje.

- Så, det er ingen grunn til å kjøpe mer enn dere trenger, understreker Arvin.

BLEIESKIFTARBEIDER: Britiske Jamie Morse ønsker ikke enda et barn med det første. Han har nemlig nok å gjøre med å skifte bleie på dattera si... Vis mer

Rema og Coop gir halv pris

I vår kuttet Rema bleiepakkeprisene med 25 prosent for medlemskundene sine via Æ-appen.

- Nå gir vi våre Æ-kunder et enda større priskutt på 50 prosent. Da får du kuttet på hver eneste bleiepakke du kjøper, uansett om du skal ha én eller fem, sier presseansvarlig Torkel Nohr Fjørtoft til Dinside.

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop understreker at barnefamiliene også er utrolig viktige for billigbutikken deres Extra. Derfor er alle babyprodukter inkludert i deres «babybonus», blant annet barnemat, våtservietter til baby og smoothier i klemmepose.

- Extra har lovet å være det beste valget for småbarnsfamilier. Vi skal alltid være like billig som våre konkurrenter, og vi lanserer derfor medlemskupp på 50 prosent rabatt på alle bleier, sier Kristiansen til Dinside.

Norske bleier på svartebørs

Billige, norske bleier er ikke noe nytt. Faktisk har Norge, sammen med Tyrkia, hatt de billigste bleiene i Europa.

Denne varegruppa har derfor bidratt til «omvendt grensehandel» i mange år.

I 2018 kunne E24 melde at norske bleier ble smuglet ut av landet og solgt på svartebørs i utlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer