Skattemeldingen 2019

Nå kommer årets skattemelding

200.000 nordmenn får den allerede i dag, onsdag 18. mars.

NÅ KOMMER SKATTEMELDINGEN? De første kan sjekke den allerede 18. mars. Foto: Berit B. Njarga
NÅ KOMMER SKATTEMELDINGEN? De første kan sjekke den allerede 18. mars. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag vil rundt 200.000 nordmenn kunne gå inn og sjekke skattemeldingen sin. Det er de som i dag får eller har fått varsel av Skatteetaten på e-post eller SMS, som nå kan sjekke skattemeldingen for 2019.

Frem til 31. mars sendes den videre ut fortløpende, i mellom 7 og 10 puljer, har Skatteetaten opplyst til Dinside tidligere.

- Sjekk tallene

Har du ikke fått noe melding fra Skatteetaten i dag om at din skattemelding er klar, er et heller ingen grunn til å gå inn og sjekke:

Det første som møter deg ved innlogging, er en boks hvor du blir spurt om nettopp dette - om du har fått beskjed eller ikke. Skatteetaten har tidligere presisert at det ikke er noe poeng å logge seg inn før du har fått meldingen - da den ikke vil være tilgjengelig.

Nå kommer årets skattemelding

For de av dere som bruker BankID som innlogging, tipser Vipps om at det å gå inn uten grunn, kun vil være med å skape kø og problemer for både BankID og Skatteetaten.

Seksjonssjef Lene Marie Ringså anbefaler alle å gjøre som tidligere, selv om skattemeldingen nå kommer i ny drakt:

- Sjekk at tallene som står der stemmer og før inn det som ikke står der, sier Ringså til Dinside.

Du finner ut hvor mye du får igjen på skatten, eller hvor mye du skylder, nederst i en oppsummering - som oppdateres hvis du gjør endringer i skattemeldingen.

Slik ser du om du har penger til gode, eller ikke. Skjermdump: Skatteetaten.no
Slik ser du om du har penger til gode, eller ikke. Skjermdump: Skatteetaten.no Vis mer

Ifølge en pressemelding fra Skatteetaten er det rundt tre millioner nordmenn som får den nye skattemeldingen i år.

Slik sjekker du fradragene

Blant annet er postene erstattet med temaer i den nye skattemeldingen.

- Gjør man dette på en annen måte nå enn med tidligere skattemelding?

- Selv om vi får ny skattemelding som ser annerledes ut, må du fremdeles sjekke at de fradrag som du har krav på er kommet med og at beløpene er riktige. Hvis ikke må du føre inn disse selv. I ny skattemelding er det ikke lenger poster, men inntekter og fradrag er samlet under temaer. Det gis også mer veiledning når du skal levere skattemeldingen på nett, sier Ringså.

Hun forteller videre at fradragskalkulatoren er oppdatert, og at de anbefaler alle å gå inn der for å se hva de kan ha rett på av fradrag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer