Nå kommer Avatar på DVD og Blu-ray

Storfilmen slippes i dag, onsdag. Og ja: Det er store prisforskjeller.

Endelig er tidenes kinosuksess på vei hjem til din egen stue. Foto: Mark Fellman/Copyright 20th Century Fox
Endelig er tidenes kinosuksess på vei hjem til din egen stue. Foto: Mark Fellman/Copyright 20th Century Fox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 28. april entrer tidenes kinosuksess, Avatar, butikkhyllene landet over, og er du ikke forberedt på den blå hordens tiltrekningskraft er det bare å stålsette seg:

Denne filmen kommer garantert til å sette salgsrekord.

I følge bransjebladet Release ble det i USA solgt 4 millioner filmer i løpet av de første salgsdagene (de startet salget 22. april), og Blu-ray andelen utgjør nesten 40 prosent av salget.

- Jeg har tidligere sagt at jeg håper Avatar vil runde 250.000 solgte DVD-er og 50.000 Blu-ray utgaver allerede den første dagen her til lands, sier Nicolai Hellstrøm, salgssjef hos SF-Norge til DinSide. - Nærmere tall må vi komme tilbake til, men jeg ser ikke bort fra at Blu-ray andelen faktisk blir større enn jeg håper på, fortsetter Hellstrøm. Dette er jo en film som er perfekt for Blu-ray-formatet, og i Norge inneholder jo også alle Blu-ray versjonene en DVD-utgave av samme film.


Men når kommer 3D-utgaven?

- Det er det faktisk ingen som vet, sier Hellstrøm. Vi venter jo en spesialutgave av filmen i god tid før julesalget starter, men det hersker stor usikkerhet om når James Cameron vil slippe 3D-versjonen. Selv tror jeg nok det tar en god stund. Det er jo fortsatt slik at tilgangen til 3DTV-er og 3D Blu-ray spillere er liten i markedet, og dermed er det nok også strategisk lurt å vente.

Priser Avatar
ButikkDVD-utgavenBlu-ray
(inkl.DVD)
Fraktpris
ved nettbestiling
Elkjøp-9919
Lefdal-9919
Play.com *911370
Coop
reklame-brosjyre
98179-
Spaceworld
(på Stovner)
129199-
Zailor.no 1691990
PlayX.no16919929
CDON.no15916929
Dvdhuset.no 17919942
FilmKick.no19924918
*omregnet til NOK
Alle prisene innhentet 27/4-2010


Men hva med prispunktet. Det er jo store forskjeller i utsalgsprisen hos de ulike aktørene. Har dere noen kommentar til det?

- Ja. Vårt standpunkt er jo ganske enkelt. Vi ønsker å ha en differensiert bransje - der også faghandelen klarer seg bra. Det er derfor ingen ønskesituasjon at enkelte aktører dumper prisene til et nivå ikke alle klarer å holde. Dette er det imidlertid lite vi kan gjøre med. Våre listepriser ut til butikkene er jo faste (146 for DVD og 164 for Blu-ray), og vi har ingen påvirkning på hvilken pris den enkelt butikk velger å tilby ut i markedet, avslutter Hellstrøm.

Vi venter storsalg

Som du ser i tabellen over er Elkjøp og Lefdal billigste alternativ om du skal kjøpe Avatar den første utsalgsdagen, og det er vel neppe noen tvil om at de her selger filmene med et betydelig tap.

- Ja, det stemmer at vi har en god pris her, sier Christian Brekke, kommunikasjonsrådgiver hos Elkjøp, som også påpeker at prisen vil være den samme om du kjøper den over disk i butikk.

(PS: Har du allerede fått forhåndsbestilt filmen på nettet kommer fraktkostnader i tillegg, filmer som er forhåndsbestilt vil forøvrig bli sendt idag.)

- Vi mener selv at vi har kjøpt inn nok filmer, og dette er den prisen vi kommer til å ta for Avatar - i hvert fall ut denne uken. Ut over det er jeg usikker på hva prisen vil bli, presiserer Brekke. Denne filmen kommer jo også til sin fulle rett på Blu-ray, og er dermed også viktig når det gjelder å få flere til å ta overgangen fra DVD til Blu-ray spillere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer