Rema selger bilforsikring med kjøreregistrering

Nå kommer bilforsikringene med kjørestil-analyser

Rema Forsikring er det første forsikringsselskapet her til lands som selger bilforsikring med kjøreregistrering. Flere forsikringsselskap varsler at dette snart kommer - og noen er i tenkeboksen. 

BILFORSIKRING: Ved hjelp av en enhet du kobler til bilen din og en app på telefonen, samler forsikringsselskapet info om hvordan du kjører. Det brukes til å sette en rabatt på forsikringen din. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
BILFORSIKRING: Ved hjelp av en enhet du kobler til bilen din og en app på telefonen, samler forsikringsselskapet info om hvordan du kjører. Det brukes til å sette en rabatt på forsikringen din. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mye å spare på å sjekke priser og velge riktig forsikringsselskap for bilforsikring - og det er også mye å spare på å følge med på kilometerstanden: Jo mindre du kjører, jo mindre koster forsikringen.

Nå har Rema lansert et forsikringsselskap som blant annet selger bilforsikring - og der er det en ny type rabatt som vi ikke har sett i Norge tidligere, i alle fall ikke som et tilbud til alle.

Rema Forsikring kaller det «Kjør Smart» - men det handler om en enhet som kobles til bilens diagnosekontakt - og som registrerer kjøreadferden din. På bakgrunn av dette kan du få rabatt på forsikringen etter hvor trygg sjåfør de mener at du er.

Mange har testet det ut i mindre skala

Smart prising, eller prising etter kjøreadferd, er ikke noe nytt som sådan:

Folksam i Sverige har hatt et større forskningsprosjekt på det og konkludert med at dette fører til tryggere sjåfører. Svenskene fikk inntil 3.000 kroner i rabatt på forsikringen sin.

I England har dette vært et tilbud til ungdom i mange år; men de får da ikke kjøre om natten.

Gjensidige Forsikring og Statens Vegvesen hadde i 2006 et forsøk med denne typen forsikring for en begrenset gruppe: Det ble gitt som et tilbud til ungdom på Karmøy. Også Tryg har hatt et forsøksprosjekt med en mindre gruppe i Norge. Også Codan forsikring har hatt et prøveprosjekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer