Jordbær:

Nå kommer de norske bærene!

Produsentene lover lenger sesong og søtere bær. Men hvor er de?

JORDBÆR: Om du har dårlig tid eller ønsker å gjøre ting mer effektivt når du skal bruke jordbær til pynt eller matlaging bør du sjekke ut disse tipsene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra rundt 17. mai kunne vi lese at de norske bærene er på plass. En liten tur i våre nærbutikker sier noe helt annet: Her er det bare nederlandske bær å spore. Hvor blir det av de norske?

– De norske jordbærene har allerede nådd butikkhyllene i Stavangerområdet, og de første bærene på Østlandet kommer til salgs i midten av uka i våre Mega-butikker, sier Atle Olsen, sortimentssjef for frukt i Coop Norge.

Dersom vær og vind fortsetter å spille på lag, regner Coop med at de norske jordbærene vil være tilgjengelig i hele landet i løpet av juni.

Hos Meny skal de norske jordbærene være på plass, om du har flaks.

- Vi har nå norske jordbær i alle våre butikker, men tilgangen er ikke stor nok til å dekke etterspørselen, så det suppleres med import, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny til Dinside.

Tidlig ute

Jordbærbonde Geir Joa fra Joa Jordbær på Jæren er blant dem som er tidligst ute med jordbær, og i år lover han en god sesong.

- Jeg dyrker bær innendørs, i veksthus og tunneler, og forholdene har vært gode: Litt skiftende vær, men ikke for varmt, slik at bærene har fått optimale vekstforhold, sier han til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer