Jordbær:

Nå kommer de

Sesongen har så vidt begynt, men det er fortsatt langt mellom de norske bærene i butikk.

Om du har dårlig tid eller ønsker å gjøre ting mer effektivt når du skal bruke jordbær til pynt eller matlaging bør du sjekke ut disse tipsene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Der mange irriterer seg over sesongprodukter som kommer altfor tidlig i butikk (hei, julebrus og påskemarsipan), er det noen som ikke kan komme for tidlig, og norske jordbær er en av dem.

- Vi har holdt på siden 5. mai, sier jordbærbonde Geir Joa, i Joa Jordbær, til DinSide.

Joa Jordbær utenfor Stavanger leverer til Coop-butikker lokalt i Stavangerområdet, og selger fra eget utsalg, Joa Jordbærtorg. Og det var ingen ringere enn dem som forsynte slottet med jordbær til nasjonaldagen.

De er ikke de eneste som har kommet i gang med sesongen, likevel er det langt mellom de norske bærene i butikk.

Alle får etter sankthans

- De første norske jordbærene er på plass i butikk, men dette er svært lokalt i Rogaland, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

Resten av landet må smøre seg med litt tålmodighet.

- De første norske er på plass svært lokalt på Sørlandet fra kommende helg eventuelt i starten av neste uke. Tilgangen vil øke fra uke til uke etter hvert som bær blir modne, og vi forventer at det skal være landsdekkende uka etter sankthans, sier Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer