Etteroppgjør for uføretrygd

Nå kommer etteroppgjøret

I slutten av oktober begynner Nav å sende ut etteroppgjør for uføretrygd, som betyr at 20 000 får et betalingskrav fra Nav - mens andre får penger tilbake.

ETTER- ELLER TILBAKEBETALING: Etteroppgjøret for uføretrygd kan gjøre at du får tilbake penger fra Nav, eller at du skylder Nav penger. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
ETTER- ELLER TILBAKEBETALING: Etteroppgjøret for uføretrygd kan gjøre at du får tilbake penger fra Nav, eller at du skylder Nav penger. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du mottar uføretrygd, blir denne beregnet og utbetalt utifra hvor mye inntekt du har oppgitt å ha ved siden av.

Viser derimot skatteoppgjøret for 2019 at du tjente mer eller mindre enn beregningen som er brukt for din uføretrygd, vil du enten motta en etterbetaling fra Nav eller få et krav om tilbakebetaling.

Dette skjer i form av et etteroppgjør som Nav gjennomfører i andre halvdel av oktober i år, hvor de kontrollerer inntektsopplysningene i skatteoppgjøret for å se om du har mottatt riktig beløp.

I år kan rundt 20 000 personer regne med å måtte betale tilbake flere tusen kroner i etteroppgjøret.

Tilbakebetaling til 10 000 personer

Er du en av dem som har tjent mindre enn oppgitt i 2019 og har fått for lite utbetalt av Nav, vil du få et brev om etterbetaling og utbetalt beløpet som en engangssum.

Nav har foreløpig ikke tallene for 2019, men fagavdelingen oppgir at de forventer at resultatet blir omtrent det samme som for inntektsåret 2018.

I 2018 var det 9258 personer som fikk etterbetalt uføretrygd, som utgjorde 14411 kroner i snitt per person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer