Nå kommer feriepengene fra Nav

Disse får utbetalt feriepenger fra Nav i slutten av mai.

FERIEPENGER: Det er kun enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som nå vil få utbetalt feriepenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FERIEPENGER: Det er kun enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som nå vil få utbetalt feriepenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du permittert i år, kan det gå utover feriepengene du får utbetalt til neste år. Samtidig er det enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som får utbetalt feriepenger av Nav-stønaden i år.

Feriepengene utbetales i slutten av mai, ifølge Nav.

Disse kan få feriepenger fra Nav

Det første kravet for å få feriepenger fra Nav, er at du enten er arbeidstaker, vernepliktig, sjømann eller fisker som lignes som arbeidstaker.

I hovedsak er det de som mottok sykepenger, foreldrepenger eller pleie-/opplæringspenger basert på inntektstap som arbeidstaker, som kan ha rett til feriepenger fra NAV.

Dagpenger, arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd gir altså ikke rett til feriepenger fra Nav. Når det gjelder deltakere i kvalifiseringsprogrammet og introduksjonsprogrammet, har de rett til opptil 25 virkedager ferie for hvert kalenderår. Selv om du ikke opparbeider deg rett til feriepenger, får du utbetalt kvalifiseringsstønad og introduksjonsstønad i ferien.

Så mye får du

Nav skriver i en e-post at feriepengene utgjør 10,2 prosent av det du mottok fra Nav, og at det kun gis feriepenger for en begrenset del av stønadsperioden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer