Nå kommer feriepengene fra Nav

Disse får utbetalt feriepenger fra Nav i slutten av mai.

FERIEPENGER: Det er kun enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som nå vil få utbetalt feriepenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FERIEPENGER: Det er kun enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som nå vil få utbetalt feriepenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du permittert i år, kan det gå utover feriepengene du får utbetalt til neste år. Samtidig er det enkelte av de som mottok penger fra Nav i 2019, som får utbetalt feriepenger av Nav-stønaden i år.

Feriepengene utbetales i slutten av mai, ifølge Nav.

Disse kan få feriepenger fra Nav

Det første kravet for å få feriepenger fra Nav, er at du enten er arbeidstaker, vernepliktig, sjømann eller fisker som lignes som arbeidstaker.

I hovedsak er det de som mottok sykepenger, foreldrepenger eller pleie-/opplæringspenger basert på inntektstap som arbeidstaker, som kan ha rett til feriepenger fra NAV.

Dagpenger, arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd gir altså ikke rett til feriepenger fra Nav. Når det gjelder deltakere i kvalifiseringsprogrammet og introduksjonsprogrammet, har de rett til opptil 25 virkedager ferie for hvert kalenderår. Selv om du ikke opparbeider deg rett til feriepenger, får du utbetalt kvalifiseringsstønad og introduksjonsstønad i ferien.

Så mye får du

Nav skriver i en e-post at feriepengene utgjør 10,2 prosent av det du mottok fra Nav, og at det kun gis feriepenger for en begrenset del av stønadsperioden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.