Nå kommer IdPorten

MinId og antakelig tippekort og BankId vil brukes på en felles innlogging til offentlige tjenester.

Kortleser, kodemaskin, nasjonalt id-kort:  Du skal få flere alternativer ved innlogging til offentlige tjenester. BankId blir antakelig ett av dem.
Kortleser, kodemaskin, nasjonalt id-kort: Du skal få flere alternativer ved innlogging til offentlige tjenester. BankId blir antakelig ett av dem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I dag autentiserer vi oss med MinId ved innlogging til en rekke offentlige tjenester, som Skattetaten, Nav og Lånekassen. Men utseendet på innloggingen varierer fra tjeneste til tjeneste. Nå kommer oppdateringen MinId 3.0. - Med MinId 3.0 får vi en sikrere og mer brukervennlig løsning, sier Tone Bringedal, direktør for avdeling for IT-styring og samordning i Difi (direktoratet for forvaltning og ikt). - Folk vil nå i større grad oppleve påloggingen som mer ensartet og helhetlig, og kjenne igjen den samme løsningen når de skal ha tilgang til offentlige tjenester fra ulike etater.

Blir flere autentiseringsvalg

MinId 3.0, som lanseres i november, blir forløperen til IdPorten som lanseres i 2010. Hver gang du klikker "Logg inn" på et statlig nettsted, vil du komme til IdPorten hvor du får valget mellom forskjellige autentiseringsløsninger. Det alternativet som helt sikkert vil ligge der, er statens egen MinId. I tillegg kommer én eller flere private løsninger - mange forventer at BankId blir blant dem. Staten er i forhandlinger med BankId og to andre leverandører.

I løpet av 2010 kommer det også en statlig autentiseringsløsning til, nemlig Nasjonal Id. Denne vil distribueres på det nye nasjonale id-kortet som lanseres neste år. Det nasjonale id-kortet vil være frivillig, koste 380 kroner og inneholde en chip som sikkert identifiserer eieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer