Matpriser

Nå kommer prisøkningen

En rekke priser er allerede satt opp i norske matbutikker, Kiwis prislås på 245 varer ender 1. mai. Da skal prisene opp, tror dagligvareekspert.

SLUTT: Kiwis prislås gjelder til 1. mai. Da vil prisene gå opp, tror dagligvareekspert Erik Fagerlid. Foto: Elisabeth Dalseg
SLUTT: Kiwis prislås gjelder til 1. mai. Da vil prisene gå opp, tror dagligvareekspert Erik Fagerlid. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du opptatt av matpriser, er det to viktige datoer som gjelder: 1. februar og 1. juli. Disse to datoene justeres prisene, i hovedsak opp.

Mens juli ga et realt prishopp over hele linjen, forstyrret Kiwi bildet i februar ved å låse prisene på en rekke populære matvarer fram til 1. mai. De andre lavpriskjedene fulgte etter.

Etter påske har imidlertid flere priser blitt justert opp, ifølge NRK og Nettavisen. Nå er det knyttet stor spenning til hva som vil skje med prisene om ei drøy uke, når det er slutt for Kiwis prislås.

For hva skjer da?

- Vi følger Konkurranseloven og kan derfor ikke si noe om framtidige priser. Men Kiwi skal selvsagt fortsatt være billigst, forteller Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Kiwi låste prisene på 145 varer i september, før de forlenget det til 1. mai, og i tillegg utvidet de prislåsen med 100 nye produkter. Det er nå 245 varer i Kiwi som er på samme nivå som i september 2022.

- Vi kan ikke si noe om hva som skjer videre, men vi skal fortsatt presse prisene, og ha så lave priser som mulig. Vi har kampanjer og andre spennende planer på lur, men det kan vi ikke røpe nå, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.