Nå kommer regningen

Mobilsurfingen kan bli en kjempeutgift.

Surfet du litt da du kjedet deg på flyplassen? Internett blir lettere og lettere tilgjengelig fra nye mobiltelefoner, men det slettes ikke rimelig om du surfer fra utlandet. Foto: Kristina Picard
Surfet du litt da du kjedet deg på flyplassen? Internett blir lettere og lettere tilgjengelig fra nye mobiltelefoner, men det slettes ikke rimelig om du surfer fra utlandet. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datanedlasting til mobilen i utlandet kan bli svært dyrt hvis du ikke vet hva du gjør. Hvis du har vært flittig bruker av internett mens du var i utlandet i sommer, vil du merke det godt på telefonregningen.

I Storbritannia vil det koste deg 250 kroner å åpne fullversjonen av Norges største avis via mobiltelefonen. Det viser en prisundersøkelse utført av DinSide tidligere i år.

Har du for eksempel feriert i Bulgaria, bør du merke deg at Cosmo Bulgaria Mobile tar 92,54 kroner per megabyte av NetCom-kunder som surfer på mobilen, og i Tyrkia er prisen over 100 kroner per megabyte.

Priser per nedlasting

Priser for å surfe på nettet med mobilen oppgis som regel i kroner (valuta) per megabyte du laster til din mobiltelefon. Facebooks forside er på omtrent 25 kb, mens forsiden av VGs mobilversjon (mobil.vg.no) er på drøyt 40 kb. Men går du inn på www.vg.no med mobilen, er forsiden i skrivende stund på rundt 350 kb, og klikker du på toppsaken, har du lastet nye 150 kb.

Varigheten på surfingen skal, ifølge mobilselskapene, ikke ha noen betydning for prisen. Det du betaler for, er hvor mye mobilen din laster ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.