Nå kommer regningene

Januar er måneden da julemoroa skal betales. Gjør du ikke opp for deg, risikerer du å få en smell i løpet av året.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB sier at du for all del bør unngå at regningene hoper seg opp allerede i januar. De økonomiske konsekvensene kan bli betydelige, dersom du ikke gjør opp for deg. Foto: Kim Jansson og DNB
Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB sier at du for all del bør unngå at regningene hoper seg opp allerede i januar. De økonomiske konsekvensene kan bli betydelige, dersom du ikke gjør opp for deg. Foto: Kim Jansson og DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ble du litt for ivrig med kredittkortet i julen, er det nå du får svi. For om strømregning, NRK-lisens og boliglån også skal nedbetales, kan bunken med regninger i januar bli i største laget for mange.

Da er det for all del viktig å gjøre opp for deg. For betaler du ikke moroa, kan du være sikker på at bunken med regninger ikke blir mindre.

- Det verste du gjør er å legge dem i en skuff. For regningene forsvinner ikke, de bare vokser og vokser. Det påløper forsinkelsesgebyrer og blir de sendt til inkasso øker gjelden ytterligere. Ender du i tillegg opp med betalingsanmerkning kan det få store konsekvenser for din privatøkonomi, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Kan koste deg boliglån og drømmejobb

Slike betalingsanmerkninger er noe av det verste du kan utsette din privatøkonomi for. Har du én eller flere betalingsanmerkninger, kan det hende banken ikke vil gi deg boliglån eller kredittkort. Eller kanskje ikke teleselskapet ikke vil gi deg et telefonabonnement, fordi du blir ansett som en dårlig betaler.

Sandmæl advarer også mot et slag i ansiktet i jobbsammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer