Nå kommer røyk uten...røyk!

En sigarett som ikke ryker skaper hodebry i Japan.

Nå kommer røyk uten...røyk!
Publisert
Sist oppdatert

Som svar på nye røykerestriksjoner, har Japans største tobakkfabrikk Japan Tobacco Inc. sluppet verdens første røykfrie sigarett, ifølge Telegraph.co.uk

Denne uken kom selskapets Zerostyle Mint, og håpet er at det vil slå an hos avhengige røykere som ikke vil plage andre med passiv røyking, og som ikke ønsker å slutte.

Les også: «Light» er like skadelig

Ryker ikke

Produktet er et sigarettformet plastrør, der brukeren kan putte inn små beholdere som inneholder malte tobakkblader. Gjennom munnstykket kan røykeren innhalere smaken av tobakk, pluss smaken av mint, ifølge selskapet. Sigaretten ryker ikke, fordi den ikke tennes på.

Ideen er at den røykfrie sigaretten skal kunne nytes på steder der man må ta hensyn til folk i nærheten. I Japan blir røyking ofte sett på som en antisosial uvane. Styresmaktene går nå til større tiltak for å bannlyse røyking på offentlige steder, fra hoteller og restauranter, til togstasjoner og sykehus.

Les også: Derfor blir du rolig av røyk

Hodebry

Men den røykfrie sigaretten skaper hodebry blant helseeksperter, transportnæringen og styresmaktene, ifølge Inventorspot.com. Sigaretten er ikke påtent, og utgjør ingen brannfare. Røykeren innhalerer ikke røyk, og blåser heller ikke noe ut igjen. Ingen plages av passiv røyking. De som skal mene noe om røyking, klør seg nå i hodet: Kan en high tech-sigarett nytes på jobben, ombord på fly og på restaurant? Er det fremdeles røyking, hvis sigaretten ikke ryker?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer