Nå kommer selvangivelsen

Men vet du hva du kan trekke fra på skatten?

Publisert
Sist oppdatert

Selvangivelsen er på vei, og snart har du en god pekepinn på om du har penger tilgode, eller om du må betale restskatt til staten. Du kan levere selvangivelsen elektronisk fra 24. mars, men først bør du være sikker på at du har fått alle fradragene du har krav på.

Du kan ikke levere på sms

- Mange stoler blindt på de forhåndsutfylte tallene. Ikke ta det du får fra skattemyndighetene for god fisk, for det er veldig mye de ikke vet, sier Otto Risanger, økonomiskribent og forfatter av Pengeboka.

Slik leverer du i år: Den som tier, samtykker

11.000 kroner spart

Mange kjenner til postene om reisefradrag og fradrag for boliglånsrenter, men det er en gruppe mennesker som bør være ekstra oppmerksom på skatteoppgjøret, nemlig de som er eneforsørgere.

- Folk som har barn, men ikke bor sammen, bør være ekstremt oppmerksom på skatteklasser. Det kan hende du betaler opptil 11.000 kroner for mye skatt hvis du blir plassert i feil skatteklasse. Det med skatteklasse 2 skjer ikke alltid automatisk. Hvis du glemmer å sjekke det, kan du risikere å betale 11.000 kroner mer enn det du skal, sier Risanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer