Skattemeldingen 2020

Nå kommer skattemeldingen

De første får skattemeldingen for 2020 allerede 16. mars. Les alt du må vite i saken under.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

Fra tirsdag 16. mars får flere norske skattebetalere tilgang til skattemeldingen for 2020, og innen 7. april skal alle ha fått skattemeldingen.

Fristen for å levere skattemeldingen med eventuelle endringer er 30. april for privatpersoner.

Vent på beskjed

Du får beskjed på e-post eller SMS når skattemeldingen din er klar.

Har du ikke registrert elektroniske kontaktopplysninger hos Skatteetaten, er du ikke elektronisk bruker og mottar derfor skattemeldingen på papir, som i «gode gamle dager».

Viktig at du sjekker skattemeldingen

Alle har ansvar for å sjekke skattemeldingen sin og at tallene i den stemmer, men gjør du ikke noen endringer, trenger du ikke å levere skattemeldingen.

Postene i skattemeldingen er forhåndsutfylte basert på opplysningene Skatteetaten har fått fra din arbeidsgiver, bank, forsikringsselskap og flere andre. Vær obs på at eksempelvis fradrag for arbeidsreiser ikke er ferdigutfylt i år, ettersom mange har jobbet fra hjemmekontor i 2020.

Likevel kan det være små eller større feil i skattemeldingen, så derfor må du altså se gjennom dokumentasjonen selv opp mot tallene i skattemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer