Skattemeldingen 2020

Nå kommer skattemeldingen

De første får skattemeldingen for 2020 allerede 16. mars. Les alt du må vite i saken under.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan man går gjennom skattemeldingen og hvordan man legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

Fra tirsdag 16. mars får flere norske skattebetalere tilgang til skattemeldingen for 2020, og innen 7. april skal alle ha fått skattemeldingen.

Fristen for å levere skattemeldingen med eventuelle endringer er 30. april for privatpersoner.

Vent på beskjed

Du får beskjed på e-post eller SMS når skattemeldingen din er klar.

Har du ikke registrert elektroniske kontaktopplysninger hos Skatteetaten, er du ikke elektronisk bruker og mottar derfor skattemeldingen på papir, som i «gode gamle dager».

Viktig at du sjekker skattemeldingen

Alle har ansvar for å sjekke skattemeldingen sin og at tallene i den stemmer, men gjør du ikke noen endringer, trenger du ikke å levere skattemeldingen.

Postene i skattemeldingen er forhåndsutfylte basert på opplysningene Skatteetaten har fått fra din arbeidsgiver, bank, forsikringsselskap og flere andre. Vær obs på at eksempelvis fradrag for arbeidsreiser ikke er ferdigutfylt i år, ettersom mange har jobbet fra hjemmekontor i 2020.

Likevel kan det være små eller større feil i skattemeldingen, så derfor må du altså se gjennom dokumentasjonen selv opp mot tallene i skattemeldingen.

Du kan også ha rett på enkelte skattefradrag, som du kan finne via fradragsveilederen til Skatteetaten.

Når kommer skatteoppgjøret?

Ifølge Skatteetaten kan skatteoppgjøret kan være ferdig i løpet av en til to uker etter at du leverer skattemeldingen, men det gjelder kun de som får den nye versjonen av skattemeldingen. Skal du få skatteoppgjøret raskt må dessuten en eventuell ektefelle levere skattemeldingen og ikke benytte leveringsfritaket. Du kan heller ikke ha ubetalte krav eller ha blitt tatt ut til kontroll.

- De fleste som leverer den nye skattemeldingen vil få skatteoppgjøret i april, mai eller juni. Vi kan dessverre ikke gi den enkelte en konkret dato for når du får skatteoppgjøret ditt og eventuelle penger til gode inn på konto. Vi varsler deg når skatteoppgjøret ditt er klart, uttalte divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal til Dinside i forrige uke.

Corona-smell for mange

Året som vi har lagt bak oss, som skattemeldingen du får nå gjelder for, har for mange vært preget av pandemien.

Du har kanskje vært permittert eller blitt arbeidsledig, samt opplevd at lån og sparing er påvirket av de mange rentekuttene.

Dette kan gi utslag på skatten du skal betale - og dette kan du lese mer om i denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer