Nå kommer skattepengene dine

Men hva skal du bruke dem til?

Skattepengene kommer selvsagt inn på konto, ikke i en konvolutt fra Skatteetaten. Foto: Per Ervland
Skattepengene kommer selvsagt inn på konto, ikke i en konvolutt fra Skatteetaten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rekordmange kan glede seg over tilgodebeløp på skatten i år, og nå er pengene på vei. For fra og med i dag sender skattekontorene ut tilgodebeløpene til skattebetalernes konti, ifølge Skatteetaten. Det er skatteoppkreveren i kommunene som overfører pengene. Det er imidlertid ikke alle som får pengene i dag.

- De som har penger til gode kan regne med å få det på konto eller på utbetalingsblankett i denne og neste uke, sier skattedirektør Svein Kristensen. Han minner om at skattyterne må sjekke skatteoppgjøret sitt. Finner de feil eller mangler må de klage innen 10. august. De kan klage elektronisk på skatteetaten.no, sier Kristensen.

I dag sender Skatteetaten også ut skatteoppgjøret til de fleste dersom du ikke har bedt om å kun motta dette elektronisk. Du kan uansett gå inn på skatteetaten.no og sjekke akkurat nå.

Det er ikke alle som får penger tilbake på skatten, men 2,3 millioner skatteytere får til sammen overført over 25 milliarder kroner til sin konto, alt ifølge Skatteetaten. Totalt er det utlignet skatt og avgift for over 240 milliarder kroner, 16 milliarder mer enn ved junioppgjøret i fjor. Økningen i utliknet skatt skyldes blant annet at flere skattytere er med i junioppgjøret i år enn i fjor. I tillegg er det innberettet lønn for 67 milliarder kroner mer i 2008 enn i 2007.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer