Skattepenger på konto:

Nå kommer skattepengene på konto

Onsdag er skatteoppgjøret klart for fire millioner nordmenn.

NÅ KOMMER SKATTEPENGENE: Har du penger til gode på skatten, vil de aller fleste få skattepengene inn på konto i dag. Foto: Berit B. Njarga
NÅ KOMMER SKATTEPENGENE: Har du penger til gode på skatten, vil de aller fleste få skattepengene inn på konto i dag. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kommer skatteoppgjøret til over fire millioner nordmenn, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

De aller fleste som har skatt til gode, får pengene utbetalt på oppgjørsdatoen, og du skal seinest motta pengene innen tre uker fra i dag.

Allerede tidlig onsdag morgen vil flere ha fått pengene inn på konto, før de har fått varsel om det fra Skatteetaten, er Dinsides erfaring.

Så mye skal utbetales i skattepenger

I alt 2,7 millioner lønnstakere og pensjonister får penger tilbake på skatten når de nå får sitt skatteoppgjør.

Du skal få beskjed på e-post eller SMS fra Skatteetaten når ditt skatteoppgjør er klart.

For å se skatteoppgjøret ditt logger du deg inn på skatteetaten.no. Totalt skal det betales tilbake 31 milliarder kroner, i snitt 11.300 kroner per skatteyter.

Husk at de som har reservert seg mot digital kommunikasjon, mottar skatteoppgjøret i posten.

Disse må vente på skatteoppgjøret

For dem som ikke mottar skatteoppgjøret 27. juni, er det løpende oppgjør mellom 15. august og 24. oktober. Dette kan skyldes at skattemeldingen din mangler opplysninger, inneholder kompliserte forhold, eller du kan være tatt ut til kontroll.

Det gjelder også blant annet personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir.

Om lag 800.000 skatteytere får skatteoppgjøret mellom 15. august og 24. oktober.

Mer skatt til gode?

Hvis du finner feil eller får nye opplysninger, skal du nå i de fleste tilfeller endre dette selv ved å levere skattemeldingen på nytt. Dette kan du gjøre opptil tre år etter leveringsfristen.

– Hvis du oppdager feil i etterkant, endrer du opplysningene og leverer en ny skattemelding. Det gjelder også hvis du brukte leveringsfritak. Det er raskere og enklere både for deg og for Skatteetaten, sier Nina Schanke Funnemark, assisterende skattedirektør.

Baksmell på skatten?

Rundt 550.000 lønnstakere og pensjonister får restskatt på til sammen ti milliarder kroner, med 19.400 kroner i gjennomsnitt.

Hvis skatteoppgjøret du mottar 27. juni viser at du har restskatt, er fristen for å betale 20. august.

Er restskatten over 1.000 kroner, deles beløpet over to terminer, med andre termin 24. september. Faktura med betalingsinformasjon og forfallsfrist sendes elektronisk eller i posten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer