Nå kommer skattepengene

I dag får 2,2 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt.

NÅ KOMMER SKATTEPENGENE: De fleste har fått penger tilbake på skatten. I dag får 2,2 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt. Foto: Kristin Sørdal
NÅ KOMMER SKATTEPENGENE: De fleste har fått penger tilbake på skatten. I dag får 2,2 millioner nordmenn skatteoppgjøret sitt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Om du har lurt på hvor skattepengene blir av: I dag skjer det.

I dag, mandag 22. juni, får om lag 2,2 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt. Med det har i overkant av 4 millioner fått skatteoppgjøret for 2019, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Noen fikk skatteoppgjøret allerede i april, mens andre må vente enda litt til.

De som ennå ikke har fått skatteoppgjøret sitt, kan måtte vente til over sommeren:

Det fortsettes med løpende oppgjør fra 14. august til 30. november.

Flest får penger tilbake

Nær 580.000 av de 4 millionene som nå har fått skatteoppgjøret sitt, har fått restskatt på i snitt 19.600 kroner.

Nær 2,6 millioner har i snitt fått 11.200 kroner tilbake.

Det er de som har levert skattemeldinga i gammelt format samt de som har fått restsskatt, som får skatteoppgjøret i dag.

De som har fått skattepengene tidligere, er de som har levert ny skattemelding.

Det er fremdeles 370.000 lønnstakere og pensjonister som ennå ikke har fått skatteoppgjøret sitt, inkludert ektefeller til selvstendig næringsdrivende.

For de som ennå ikke har fått skatteoppgjøret sitt, er det løpende oppgjør mellom 14. august og 30. november.

Sjekk skattekortet ditt

Skatteetaten oppfordrer også til å sjekke skattekortet, for å unngå restskatt eller å bli trekt for mye, i inneværende skatteår.

- Vi ser en stor økning i endring av skattekorta i år sammeliknet med samme tid i fjor. Rentenedgangen vi har hatt på grunn av Covid19-situasjonen vil isolert sett føre til restskatt dersom du ikke endrer skattekortet ditt. Større eller mindre endringer i økonomien din kan resultere i feil skattetrekk om du ikke justerer skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer