Nå kommer taxi-endringene

Når de nye drosjereglene trer i kraft i 2020, kan også Uber kjøre lovlig i Norge.

LETTERE Å ETABLERE SEG: De nye reglene som trer i kraft 1. juli 2020 skal gjøre det lettere å etablere seg i taxibransjen i Norge. Endringene gjør at det også vil bli lovlig med tjenester som Uber og liknende, dersom de ellers følger de norske reglene. Foto: NTB scanpix
LETTERE Å ETABLERE SEG: De nye reglene som trer i kraft 1. juli 2020 skal gjøre det lettere å etablere seg i taxibransjen i Norge. Endringene gjør at det også vil bli lovlig med tjenester som Uber og liknende, dersom de ellers følger de norske reglene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nye regelverket for taxier er nå klart, og skal tre i kraft 1. juli 2020.

Noen av hovedpunktene som nå blir endret, er at det ikke lenger er krav til at drosja må ha en taxi-lykt på taket, og drosjekjøringen må ikke lenger være hovedyrket til drosjeeieren.

Det skal også bli lettere å etablere seg i bransjen, gjennom at mange av de gamle kravene til løyver og tildelingskriterier fjernes.

Dette fører blant annet til at det åpner for at tjenester som Uber kan etablere seg og drive lovlig også her til lands.

- Liberalisering åpner for Uber og andre

På spørsmål fra Dinside om endringene betyr at tjenester som Uber nå kan etablere seg i Norge, bekrefter samferdselsminister Jon Georg Dale dette:

- Ja, med regjeringens liberalisering av taximarkedet vil Uber og andre innovative aktører som ønsker å etablere seg i Norge kunne gjøre det så lenge de følger norske regler. Opphevingen av behovsprøvingen gjør at alle som oppfyller de objektive løyvekravene, vil bli innvilget løyve etter søknad, sier Dale til Dinside.

- Det er viktig for meg å understreke at vi styrker konkurransen i byene, men ivaretar drosjetilbudet i distriktene gjennom enerettsmodellen, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer