Nå kutter bankene

De store bankene følger hverandre hakk i hæl, og nå skriver de historie.

Bankene nøler ikke lenger med å sette ned rentene. Nå kan du presse banken din hvis den ikke følger etter.
Bankene nøler ikke lenger med å sette ned rentene. Nå kan du presse banken din hvis den ikke følger etter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helgen kuttet DnB NOR, i går kuttet Postbanken, og i dag varsler Storebrand og Skandiabanken kutt i rentene.

På bakgrunn av det kraftige fallet i pengemarkedsrenten setter Storebrand Bank ned sine renter på lån og innskudd med inntil 1,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Storebrand Bank er nå 5,44 prosent nominelt, melder banken i dag.

- Når det gjelder rentenedsettelse, så har vi aldri tidligere i vår tiårige historikk satt ned renta med så mye. Høsten 2003 var forrige gang vi hadde et nesten like stor rentekutt. Da satte vi ned renta med ett prosentpoeng, sier informasjonssjef i Storebrand Bank, Bjørn Erik Sættem til DinSide.

Og Storebrand kan glede seg over at de for øyeblikket har laveste rente av storbankene på lån over 2 millioner, nemlig 5,44 prosent.

- Vi registrerer at pengemarkedsrenten har gått ned, og vi forventer en ytterligere nedgang fremover. Dette gjør det både forsvarlig og gledelig å kunne sette ned utlånsrenten med 1,25 prosentpoeng, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Storebrand Bank.

DnB NOR setter ned renta igjen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer