Nå kutter bankene

De store bankene følger hverandre hakk i hæl, og nå skriver de historie.

Bankene nøler ikke lenger med å sette ned rentene. Nå kan du presse banken din hvis den ikke følger etter.
Bankene nøler ikke lenger med å sette ned rentene. Nå kan du presse banken din hvis den ikke følger etter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helgen kuttet DnB NOR, i går kuttet Postbanken, og i dag varsler Storebrand og Skandiabanken kutt i rentene.

På bakgrunn av det kraftige fallet i pengemarkedsrenten setter Storebrand Bank ned sine renter på lån og innskudd med inntil 1,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente i Storebrand Bank er nå 5,44 prosent nominelt, melder banken i dag.

- Når det gjelder rentenedsettelse, så har vi aldri tidligere i vår tiårige historikk satt ned renta med så mye. Høsten 2003 var forrige gang vi hadde et nesten like stor rentekutt. Da satte vi ned renta med ett prosentpoeng, sier informasjonssjef i Storebrand Bank, Bjørn Erik Sættem til DinSide.

Og Storebrand kan glede seg over at de for øyeblikket har laveste rente av storbankene på lån over 2 millioner, nemlig 5,44 prosent.

- Vi registrerer at pengemarkedsrenten har gått ned, og vi forventer en ytterligere nedgang fremover. Dette gjør det både forsvarlig og gledelig å kunne sette ned utlånsrenten med 1,25 prosentpoeng, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Storebrand Bank.

DnB NOR setter ned renta igjen!

Forventer kutt fra Norges Bank

Banken forventer også at Norge Bank følger opp med et rentekutt neste uke.

- For å opprettholde konkurransedyktige betingelser på innskudd har vi satt ned sparerenten noe mindre enn utlånsrentene, kommenterer Nysteen.

Kuttene kommer etter at en rekke sentralbanker i Europa har vedtatt store kutt i sine styringsrenter, og pengemarkedsrentene har falt markant. Dette og forventninger om ytterligere rentenedgang i markedet gjør at bankene nå kutter rentene kraftig.

For eksisterende boliglånskunder tar det som regel seks uker før rentekuttene trer i kraft.

Beste utlånsrenter:
Lån på 1 million kroner
Lån på 2 millioner kroner

Fastrentene faller

- Rentene som danner grunnlaget for fastrentebinding, har falt voldsomt mye de siste ukene. Dersom bankene følger etter og reduserer rentene på fastrentelån, noe de burde gjøre nå, så kan man binde renten på et relativt lavt nivå, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities til DinSide.

Markedet tar nå høyde for at Norges Bank skal kutte renten til under to prosent. Om du skal tape på fastrentebinding nå, må Norges Bank kutte enda mer enn det markedet nå venter, mener Wilhelmsen.

Det største rentekuttet noensinne!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer